Ako dopadli kontroly na dodržiavanie opatrení za ostatný týždeň?

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 16:25 • 2 min
Ako dopadli kontroly na dodržiavanie opatrení za ostatný týždeň?

Na základe vyhláseného núdzového stavu a aktuálnej epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 polícia vykonáva prísnejšie kontroly a intenzívne sa zameriava na odhaľovanie ich nedodržiavania.

slovakia

left justify in out

Počas zvýšeného výkonu kontrol policajné zložky maximálne využívajú všetky dostupné sily a prostriedky Policajného zboru (naďalej aj policajtov v služobnej rovnošate aj v civilnom odeve). Do služieb s príslušníkmi Policajného zboru sú velení aj príslušníci ozbrojených síl Slovenskej republiky. Úzko sa spolupracuje aj  s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

 

img

 

Naďalej prebiehajú aj intenzívne kontroly na vnútorných hraniciach, na hraničných  priechodoch vykonávame kontroly dodržiavania karanténnych opatrení (registrácia a test) v zmysle platnej  vyhlášky. 

 

Za ostatný týždeň, konkrétne od 8.3.2021 do 14. 3., policajti zistili:

- 167 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény,
- 10 prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok,
- 1728 prípadov porušenia povinnosti nosenia rúšok,
- 4070 prípadov porušenia zákazu vychádzania,
- SPOLU priestupky a delikty: 5975, napomenutím bolo vybavených 412 prípadov, uložených 4831 pokút za viac ako 200 000 eur, postúpených 402 a v riešení je 330 prípadov.

 

 

img

 

Počas 10. týždňa tohto roka bolo do služby velených takmer 18 000 policajtov v rámci bežného aj zvýšeného výkonu služby, ktorí okrem mimoriadnych opatrení v uliciach aj na hraniciach dohliadali tiež na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, verejný poriadok, pátrali po nezvestných osobách, chránili životy a zdravie.Počas jedného týždňa policajti skontrolovali takmer 97 000 osôb.

 

Počet nasadených príslušníkov v rámci bežného výkonu služby

Policajný zbor: 11174

ozbrojené sily Slovenskej republiky: 225

 

img

 

Počet nasadených príslušníkov v rámci zvýšeného výkonu služby

Policajný zbor: 6561

ozbrojené sily Slovenskej republiky: 3688

 

Počet kontrolovaných osôb

Celkovo: 96795

 

Na začiatku amrca to bolo s dodržiavaním opatrení ešte divoké. Ako dôkaz dávame do pozornosti nasledujúci článok: Ľudia prestávajú rešpektovať vládne nariadenia. Polícia vyzbierala na pokutách viac ako 300 tisíc eur



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies