Na farbách ruží záleží: Ako neodoslať osobe, ktorej darujete kvety nesprávny signál a skutočne ju oceniť

NETKY.SK • 2 December 2023, 14:00 • 2 min
Na farbách ruží záleží: Ako neodoslať osobe, ktorej darujete kvety nesprávny signál a skutočne ju oceniť

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo vlastne znamená farba ruže? Možno viete, že červené ruže znamenajú lásku a romantiku. Ale aj žlté, biele v a čierne ruže majú určitú symboliku. Prečítajte si viac v našom článku.

slovakia

left justify in out

Vášnivá červená

Naprieč literárnou a filmovou históriou je roztrúsená neochvejná symbolika červenej ruže. Červená ruža, považovaná za reprezentáciu skutočnej krásy a dokonalosti, si navždy upevnila svoje miesto ako vynikajúci kvet. Tento jemný púčik má však viac.

Červené ruže symbolizujú všetky vlastnosti, ktoré hovoria o silnom a skutočne krásnom milostnom príbehu. Predstavujú oddanosť, vášeň, romantiku, túžbu a pravú lásku. To z nich robí tú najlepšiu kvetinu na zdieľanie na Valentína , svadby, výročia a iné romantické špeciálne udalosti.

Týmito ružami skutočne dáte niekomu inému pocit alebo emóciu. Je teda ideálne darovať ich svojej polovičke napríklad v deň svadby, na Valentína alebo pri inej špeciálnej príležitosti. Prekvapenie má veľa možností, ako niekomu darovať červené ruže.

Existuje niekoľko odtieňov červenej , pričom každý z nich dodáva vášmu aranžmánu ďalšiu vrstvu emócií. Hlbšie odtiene, ako sú bordové alebo gaštanové okvetné lístky, znamenajú túžbu po väčšej oddanosti a vášnivej láske. Pravá jasne červená ruža predstavuje mladú lásku.

Biele ruže

Symbolika elegantnej bielej ruže je dôvera, nevinnosť, čistota, lojalita a rešpekt. Biela ruža je tiež symbolom spomienky. Biela ruža je veľmi obľúbená v svadobnej kytici a hodí sa aj na rozlúčku a spomienky. Okrem toho je kytica bielych ruží ako stvorená pre nových obchodných zákazníkov, na kolaudáciu alebo samozrejme začiatok novej lásky.
Biela je elegantná a neutrálna farba, preto sa biele ruže hodia do každého interiéru a často sa kupujú ako dekorácia.

Biele ruže sú klasicky krásne a často ich vidieť vo svadobných kyticiach. Keď sú kvety vystavené samostatne, tradične symbolizujú čistotu a vernosť a dokonca aj mladú lásku.

Veselá žltá

Žltá je žiarivá a veselá farba a kytica sviežich žltých ruží určite vyčarí úsmev na tvári vášho obdarovaného. Farba má tradične symbolizovať priateľstvo a radosť

Nevinná ružová

Ružové ruže zvyčajne symbolizujú mladosť, nehu, romantiku, zamilovanosť a krásu, ale aj neistotu. Tieto vlastnosti z nich robia perfektný darček v novom vzťahu alebo vo fáze randenia. 

Tmavoružové ruže 

Ružová má vo všeobecnosti tendenciu reprezentovať nevinnosť a sladkosť. Sýta ružová farba však nesie význam skôr na línii vďačnosti. Sýto ružové ruže sú vhodné pre každého, koho oceníte.

Nezvyčajná oranžová

Oranžové ruže predstavujú nadšenie, radosť, fascináciu, túžbu a vášeň. Takáto ruža srší hrdosťou a zvedavým duchom. Pokiaľ ide o veľké úspechy a veľké životné momenty, oranžové ruže oznámia vaše posolstvo hlasno a jasne.

Levanduľové ruže

 V reči kvetov sa levanduľové ruže používajú na to, aby ste niekomu povedali, že ste nimi očarení. Predstavujú tiež túžbu a lásku na prvý pohľad.

Tmavá fialová

Fialová ruža je o vášni a zamilovanosti. To môže znamenať začiatok romantického vzťahu. Fialová tiež znamená kráľovskú hodnosť, majestátnosť a česť, vďaka čomu je fialová aj dobrá farba, ktorú môžete dať niekomu, koho si veľmi vážite.

Luxusné a moderné čierne ruže

Čierne ruže sú nezvyčajné, ale v priebehu rokov získali na popularite. Čierne ruže majú podobný význam. Oba môžu byť použité na demonštráciu smrti a smútku, ale môžu tiež znamenať nádej a nové začiatky.

Čierne ruže predstavujú tajomstvo, nepolapiteľnosť, sebavedomie a odvahu. Ich tmavý odtieň je odvážny a fascinujúci a pri vystavení dodáva luxusný nádych.

A čo pestré kombinácie?

Niekedy ruža jednej farby nestačí na to, aby ste povedali, čo máte na mysli. Môžete ľubovoľne kombinovať valentínske ruže , ale majte na pamäti, že niektoré kombinácie majú svoj vlastný význam. Napríklad kytica červených a bielych ruží predstavuje jednotu, vďaka čomu je táto kombinácia skvelou voľbou pre niekoho, kto je po vašom boku roky. Zmes červených a žltých ruží predstavuje šťastie, a keď darujete žlté ruže s oranžovými alebo červenými špičkami, hovoríte tejto osobe, že vaše pocity priateľstva sa menia na lásku.

Zdroje:

https://www.surprose.com/blog/meaning-of-rose-colours

https://www.euroflorist.pl/en/blog/meaning-of-roses-colors-and-numbers

https://www.billyheromans.com/blog/meaning-behind-different-colors-roses/

https://parade.com/living/rose-color-meanings

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies