VIDEO: Vypočujte si novú medzinárodnú protivojnovú pieseň! Ruku k dielu pridali David Koller či Lenka Dusilová

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 19:45 • 2 min
VIDEO: Vypočujte si novú medzinárodnú protivojnovú pieseň! Ruku k dielu pridali David Koller či Lenka Dusilová

PRAHA - Takmer dve desiatky českých, ukrajinských, ruských a bieloruských hudobníkov vyjadrili svoj nesúhlas s vojnou na Ukrajine spoločným nahratím skladby Nevzdám se.

slovakia

left justify in out

Skladba vznikla novou úpravou piesní Obijmi a Bez boju od ukrajinskej rockovej skupiny Okean Elzy. Jej novú podobu pripravil ruský producent a hudobník Igor Ochepovsky, ktorý rovnako ako ďalší umelci zapojení do tohto projektu pôsobí a žije v Česku.

 

„Pre Ukrajincov, Rusov a Bielorusov sú to úplne ikonické piesne, ktoré všetci dobre poznáme. Naše národy a životy spájajú nielen melódie, ale aj témy o láske, nádeji, odvahe a odhodlaní,“ vysvetlil výber skladby uralský rodák Igor Ochepovsky, ktorého citujú spravodajské médiá Novinky.cz a ČT24.

 

 

Možno vás zaujme: Starček venoval celoživotné úspory ukrajinskej armáde!

 

Na skladbe v štúdiu spolupracovali za Českú republiku David Koller (bicie, spev), Igor Orozovič (spev), Monika Načeva (spev), Lenka Dusilová (spev), Michal Pavlíček (gitara a spev), Šimon Marek (violončelo), Jan Forest (viola), za Bielorusko Aliaksandr Yasinski (akordeón, spev), Roman Zabelov (akordeón, spev), Nikita Krein (gitara, spev), za Rusko Kirill Yakovlev (balalajka), Olesya Ochepovská (klavír), Igor Ochepovsky (produkcia, gitara) a Ukrajinu zastupujú Taras Volos (kontrabas), Vartui Saribekianová (husle), Natalia Lisniaková (husle) a Kateryna Vatchenková (domra).  

 

 

„Zúčastnení muzikanti sú jedni z najlepších umelcov, ktorých poznám. Okrem lásky k hudbe nás spája nesúhlasný postoj k aktuálnemu dianiu. Som muzikant, hovorím k ľuďom hudbou,“ uviedol k zapojeným hudobníkom Ochepovsky. Nahrávanie piesne sa uskutočnilo 28. februára, štyri dni po vypuknutí vojny na Ukrajine.

 

Prečítajte si tiež: Lovestream festival ohlásil ďalších zástupcov slovenskej scény!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies