Škótska šéfka vlády informovala o tvrdom kroku

NETKY.SK • 4 Január 2021, 20:05 • 2 min
Škótska šéfka vlády informovala o tvrdom kroku

Aj v tejto krajine, ktorá je súčasťou Spojeného kráľovstva, sa rozhodli pre lockdown. Škóti pritom idú príkladom aj pre iné súčasti monarchie.

slovakia

left justify in out

Od utorka budú môcť všetci opustiť svoje príbytky len v nevyhnutých prípadoch. „Rýchly nárast prípadov Covidu, poháňaný novým variantom, prináša veľmi vážne obavy,“ napísala Nicola Sturgeonová na sociálnej sieti s tým, že rast prípadov a tlak pre zdravotníctvo v iných súčastiach monarchie, „je znakom toho, čo môže byť pred nami“.

 

 

Preto sa aj Škótsko chce vyhnúť katastrofálnemu scenáru a prichádza s lockdownom. „Musíme teda podniknúť všetky kroky k pomalému šíreniu, kým očkovanie napreduje,“ doplnila premiérka Škótov na sociálnej sieti.

 

Nazdáva sa, že obyvatelia musia urobiť maximum pre šírenie koronavírusu a maximálne možne obmedziť pohyb. Lockdown bude platiť najmenej do konca januára. Škótsko je v boji s pandémiou príkladom aj pre celé Spojené kráľovstvo, keďže zavádza tvrdšie opatrenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies