Slovákom chýba počas pandémie cestovanie či stretávanie sa s priateľmi

NETKY.SK • 12 Máj 2020, 19:06 • 2 min
Slovákom chýba počas pandémie cestovanie či stretávanie sa s priateľmi

BRATISLAVA - Slovákom chýba počas pandémie cestovanie, trávenie času mimo domova či stretávanie sa s priateľmi.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Nielsen Admosphere Slovakia, v ktorom sa na prelome apríla a mája zúčastnilo 505 respondentov z internetovej populácie staršej ako 15 rokov.

 

Začali sme sa viac prechádzať

Ukázal tiež, že Slováci si v dobe koronavírusu najviac osvojili prechádzky v prírode, dlhší spánok alebo meditácie či trávenie času cvičením a čítaním.

 

img


Medzi najviac chýbajúce aktivity zaradili respondenti slobodnú voľbu v možnosti trávenia voľného času mimo domov (56 percent), stretávanie sa s rodinou a priateľmi (55 percent) a taktiež možnosť cestovať (50 percent).

 

Chýba nám mnoho aktivít

Z dát vyplýva, že o niečo viac chýba možnosť stretnutia sa s blízkymi ženám než mužom. Možnosť cestovať zas chýba oproti ostatným vzdelanostným skupinám o niečo viac vysokoškolákom.

 

img

 

Tretine chýbajú kultúrne aktivity ako je návšteva kina, divadla, koncertu a galérie. Rovnakému percentu ľudí potom chýba návšteva obľúbených podnikov.

 

Dlhší spánok
"So životom v izolácii prišli aj zmeny niektorých návykov a aktivít, ktoré opytovaní začali praktizovať a naďalej sa im chcú venovať aj po uvoľnení opatrení zavedených v súvislosti s Covid-19. Ľudia si v tejto dobe a v týchto podmienkach najviac osvojili prechádzky v prírode, ako uvádza 42 percent opýtaných,” uvádza sa v tlačovej správe. O niečo menej si potom podľa prieskumu niektorí Slováci užívajú dlhší spánok alebo meditácie (28 percent).

 

img


Približne štvrtina respondentov si zvykla tráviť čas cvičením a rovnaké percento čítaním. Z výskumu tiež vyplynulo, že Slováci, ktorí si osvojili tieto aktivity počas pandémie, sa im naďalej plánujú venovať aj po uvoľnení opatrení, ktoré boli v súvislosti so šírením koronavírusu zavedené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona