Princ Philip nebude za autonehodu obvinený

NETKY.SK • 14 Február 2019, 14:14 • 2 min
Princ Philip nebude za autonehodu obvinený

LONDÝN - Britský princ Philip nebude obvinený v súvislosti s januárovou zrážkou vozidiel, ktorá si vyžiadala zranenia dvoch žien. Vo štvrtok o tom informovala britská prokuratúra, na ktorú sa odvolala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie padlo niekoľko dní po tom, čo Buckinghamský palác oznámil, že 97-ročný manžel britskej kráľovnej Alžbety II. prestane šoférovať a už sa dobrovoľne vzdal vodičského preukazu. Prokuratúra vysvetlila, že dospela k záveru, že trestne stíhať princa Philipa za nehodu zo 17. januára nebude vo verejnom záujme.

 

https://www.netky.sk/clanok/princ-philip-sa-stal-ucastnikom-autonehody

 

Chris Long z britskej kráľovskej prokuratúry uviedol, že prokurátori "vzali do úvahy všetky okolnosti tohto prípadu - vrátane závažnosti previnenia, veku vodiča a odovzdania vodičského preukazu".

 

Philip niekoľko dní po autonehode napísal ospravedlňujúci list jednej zo zranených žien a vysvetlil jej v ňom, že keď vychádzal neďaleko spomínaného sídla na hlavnú cestu, oslepilo ho slnko. "Môžem iba predpokladať, že som nezbadal prichádzajúce auto, a následky veľmi ľutujem," napísal princ Emme Fairweatherovej, ktorá pri zrážke vozidiel utrpela zlomeninu zápästia.

 

img

 

Januárová nehoda vzápätí vyvolala diskusiu, či by si princ Philip mal vo svojom pokročilom veku ešte sadať za volant. V Británii nie je stanovená horná veková hranica pre vodičov, hoci od šoférov nad 70 rokov sa vyžaduje obnovenie vodičských preukazov každé tri roky a musia úrady informovať o akomkoľvek zhoršení zdravotného stavu. 

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies