VIDEO: Vlčie maky vydávajú nový album. Tentokrát spracovali Goralské piesne, aranžérom albumu sa stal Stanislav Palúch

NETKY.SK • 19 Marec 2024, 09:30 • 2 min
VIDEO: Vlčie maky vydávajú nový album. Tentokrát spracovali Goralské piesne, aranžérom albumu sa stal Stanislav Palúch

Po albume Vlčie maky - Podpoľanie a Horehronie prichádza tretí štúdiový album hudobného zoskupenia Vlčie maky - Goralské piesne. Vokálne aranžmá sú postavené na kontraste soulových a folklórnych vokálov.

slovakia

left justify in out

Doska vychádza pod hlavičkou labelu PJ RECORDS a nájdete na nej spojenie nášho krásneho folklóru a netradičných jazzových aranžmá.

„Samotné nahrávanie albumu sme realizovali na viacero etáp, keďže všetky aranžmá boli vopred znotované. Základná kapela nahrávala na živo tvorili ju stálice tohto projektu a to: Jana Kozáková - spev, Klaudius Kováč – piano, Róbert Ragan Jr. – kontrabas,  basová gitara a Peter Solárik bicie nástroje. Tentokrát som hudobné aranžmá zverila do rúk renomovanému aranžérovi a hráčovi na sláčikové nástroje - huslistovi Stanovi Palúchovi, ktorý pripravil všetky party do nôt a nahral na CD aj husľové party. Vokálne aranžmá si zobral na starosť Peter Dobrík - producent PJ SOUND STUDIO,“ hovorí speváčka projektu Janka Kozáková.

Album prichádza v nových netradičných aranžmá

„Hľadal som najprv piesne, ktoré ma niečím zaujmú, nechcel som aranžovať známe a mnohokrát použité veci. No a ďalej pokladám za dôležitý nápad, ten počiatočný impulz, ktorý človeku dôjde (alebo nedôjde),  na ktorom sa dá potom vystavať celá kompozícia. Tiež som spravidla dokomponovával intrá, závery a kontrastné časti,“ dodal aranžér projektu Stanislav Palúch.

"Pri nahrávaní skladieb sme išli po čistej hudbe a atmosfére. Album sme sa rozhodli nahrať bez použitia samplerov či iných digitálnych zvukov. Používali sme staré mikrofóny a nástroje," dodal producent.

Na CD prizvali zaujímavých hostí

„K nahrávaniu som si prizvala skvelých hostí ako Marcel Commendant – cimbal, Peter Dobrík - vokály, Martin Uherek – saxofón, Jozef Vöröš - trombón, Ondrej Juraši - trúbka. Vokálne aranžmá sú postavené na kontraste soulových a folklórnych vokálov, keďže som potrebovala silné goralské hlasy, na CD som si prizvala Dievčenskú spevácku skupinu z Hladovky, ktorú tvorí 8 krásnych žien a to: Viktória Harmatová, Rebeka Harmatová, Zlatica Šuvadová, Lívia Ťapajová, Veronika Belopotočanová, Simona Ogielová, Rebeka Ogielová a Magdaléna Hutlasová,“ dodala speváčka Janka.

Aranžmá na tomto albume sú naozaj prepracované do bodky, atmosféru podtrhujú krásne ľudové spevy speváčok z Hladovky a rytmicko-harmonické cítenie aranžéra Stana Palúcha, ktorý nenechal nič na náhodu. „So Stanom Palúchom spolupracujem veľmi rád lebo vie presne čo chce a aký bude výsledok,“ dodal bubeník Peter Solárik.

„Naši cieľom bolo prepojiť goralské ľudové piesne s menšinovým žánrom ako je jazz, zaranžovať a vytvoriť tak nové diela, ktoré rozšíria diapazón slovenskej folklórnej a jazzovej hudby,“ dopĺňa manager projektu.

V auguste sa budete môcť tešiť na ich nové turné, po slovenských mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: PJ SOUND STUDIO s.r.o., Foto: Fotografia kapely (Štefan Pišta Plevo, Martin Dubovský)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies