VIDEO Útok na lietadlo spáchali pomocou nálože ukrytej v laptope

NETKY.SK • 8 Február 2016, 11:41 • 2 min
VIDEO Útok na lietadlo spáchali pomocou nálože ukrytej v laptope

MOGADIŠO - Minulotýždňový bombový útok na civilné lietadlo v Somálsku bol pravdepodobne spáchaný pomocou nálože ukrytej v laptope.

slovakia

left justify in out

Hovorca somálskej vlády v nedeľu podľa agentúry AP uviedol, že tajná služba NISA má k dispozícii zábery bezpečnostných kamier na letisku v metropole Mogadišo, na ktorých je zachytené, ako dvaja muži odovzdávajú cestujúcemu po absolvovaní bezpečnostnej kontroly predmet vyzerajúci ako prenosný počítač. Jeden z mužov mal na sebe bundu bezpečnostnej služby.

 

 

Hovorca ďalej informoval, že v rámci vyšetrovania bolo zadržaných 20 osôb vrátane zamestnancov letiska.
K výbuchu na palube lietadla A321 somálskej leteckej spoločnosti Daallo Airlines letiaceho do Džibutska došlo asi 15 minút po štarte z Mogadiša. Napriek tomu, že explózia vytvorila v trupe asi metrovú dieru, pilotovi sa podarilo bezpečne pristáť opäť v somálskej metropole.


Na palube lietadla sa nachádzalo 75 ľudí. Jeden z nich pri výbuchu zomrel, keď ho vysalo z lietadla, ďalší dvaja utrpeli zranenia.


K utorňajšiemu útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Somálsko čelí povstaniu islamistickej extrémistickej skupiny aš-Šabáb, ktorá je zodpovedná za mnoho krvavých útokov po celej krajine.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies