VIDEO Trpký film inšpirovaný vraždou Daniela Tupého: Producenti zverejnili prvý trailer

NETKY.SK • 5 December 2018, 18:20 • 2 min
VIDEO Trpký film inšpirovaný vraždou Daniela Tupého: Producenti zverejnili prvý trailer

BRATISLAVA - Snímka nakrútená podľa skutočných udalostí bude mať premiéru 21. februára 2019.

slovakia

left justify in out

Film režíroval Teodora Kuhna. Je o príbehu Ľudovíta, ktorému zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo - vlastnú rodinu.

 

Obvinených delikventov si zahrajú známe mená našej hip-hopovej scény ako je MOMO, Moloch Vlavo, Fantom - Kruscifix či Parim. Titulnú skladbu Dunaj naspievala Jana Kirschner, ktorá je známa titulnou skladbou aj k filmu Čiara či Pokoj v duši. 

 

Na scenári spolupracoval s absolventom VŠMU Jakubom Medveckým. Na dramaturgii sa vďaka českej koprodukcii podieľal aj Štěpán Hulík, ktorý stojí za známymi televíznymi sériami Hořící keř a Pustina. Tím je tvorený nastupujúcou generáciou mladých filmárov - kameramanka Denisa Buranová (film Piata loď), architekt Michal Lošonský (Únos), držiteľ Slnka v sieti majster zvuku Tobias Potočný (Koza). Strih mal v rukách Pavel Hrdlička, ktorý ma na konte tri České levy za prácu na minisérii Hořící keř a filmoch Protektor a Mistři.

 

Producent filmu je Jakub Viktorín, ktorý má za sebou prácu výkonného producenta na filmoch Domácí péče a Červený kapitán a slovenského minoritného koproducenta vo filme Agniezsky Holland Cez kosti mŕtvych. Koproducentom snímky, ktorá bu bude mať premiéru 21. februára 2019, je RTVS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies