Ministerka hodnotí podanie nesprávnej transfúzie ako personálne zlyhanie

NETKY.SK • 21 Máj 2019, 18:24 • 2 min
Ministerka hodnotí podanie nesprávnej transfúzie ako personálne zlyhanie

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská zhodnotila podanie nesprávnej transfúzie v košickej nemocnici ako personálne zlyhanie.

slovakia

left justify in out

Po utorkovom rokovaní vlády tak reagovala na informácie, podľa ktorých podanie zlej krvnej transfúzie v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) spôsobilo smrť 51-ročného muža.

Na chirurgickom oddelení, kde pochybenie nastalo, sú podľa ministerky splnené personálne normatívy. Podľa normatívu tam malo byť 35 sestier a 11 lekárov, bolo ich 38 a12.

 

"Pochybenie z toho, že by sa nespĺňal personálny normatív, na tejto klinike určite nebolo," konštatovala šéfka rezortu zdravotníctva.

 

AKTUALIZOVANÉ: Pacient v košickej nemocnici zomrel po nesprávne podanej transfúzii krvi


Ministerka v súvislosti s prípadom plánuje stretnutie s generálnym riaditeľom košickej nemocnice. Tiež požiadala o zvýšený dohľad nad košickou chirurgickou klinikou.

 

"Je požiadaná riaditeľka úradu pre podriadené organizácie, aby si prešla so všetkými riaditeľmi nemocníc bezpečnosť pacienta na klinikách," uzavrela ministerka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona