Po poľskom meste Lodž chodí netradičný roznášač jedla. Hugo Chávez ho označil za národného hrdinu

NETKY.SK • 16 November 2020, 15:50 • 2 min
Po poľskom meste Lodž chodí netradičný roznášač jedla. Hugo Chávez ho označil za národného hrdinu

K netradičným situáciám dochádza v poľskom meste Lodž, kde jedlá ľuďom neroznáša len tak obyčajný poslíček.

slovakia

left justify in out

Polievky či iné jedlá mnohým Poliakom totiž prinesie venezuelský olympijský víťaz v korde. „Ruben je dnes pravdepodobne najznámejším poskytovateľom Uber Eats na svete. V Poľsku žije už devätnásť rokov, na ulici je však skôr anonymný,“ napísal onet.pl s tým, že vo Venezuele je to veľká hviezda. V krajine medzi Baltickým morom a Tatrami roznáša „bravčové kotlety a cestoviny a v Južnej Amerike pózuje a rozdáva autogramy“.

 

 

V rokoch 2012 i 2015 ho prezident Venezuely Hugo Chavez nazval národným hrdinom, dodáva portál. Mama mu pred jeho odchodom povedala, nech ide do Poľska za svojimi snami o lepšom živote. Celá krajina ho očarila, ako prvá však bola Varšava, ktorá sa mu vryla do pamäti. „Milí ľudia, všetci chcú pomôcť. Pred príchodom nevedel o krajine nič, ale prečítal si niečo,“ doplnil portál.

 

Olympijský víťaz z Venezuely Ruben Limardo rád spoznáva históriu našich severných susedov a navštívil aj Osvienčim.

 

 

A 35-ročný športovec si musí napriek tomu na ďalšie športovanie a živobytie zarábať aj veľmi netradične, lebo vo Venezuele olympijský víťazi nedostávajú doživotnú rentu, ako v niektorých iných krajinách. „Vo Venezuele je kríza, ktorú ešte viac prehĺbil koronavírus. Sponzor mi povedal, že pomôže až budúci rok, pretože olympijské hry boli presunuté. A potrebujem peniaze,“ vysvetlil 35-ročný Ruben Limardo s tým, že jeho syn má rok a doho ho nemohol vidieť. 

 

Najmä kvôli komplikáciám spojeným s cestovaním nemohol celú rodinu vidieť. Po narodení dieťaťa sa totiž bez neho dočasne vrátili do vlasti a on zostal v meste nachádzajúcom sa približne 100 km od Varšavy. Našťastie, pred mesiacom sa vrátili do Poľska a už sa mu žije šťastnejšie. Prácu poslíčka robí rád, uvedomuje si, že niečím sa predsa musí živiť a nemá problém so žiadnou prácou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies