Zmeny v očkovaní proti COVID-19! Prichádza tretia dávka, na rad sa dostanú i deti

NETKY.SK • 8 September 2021, 13:46 • 2 min
Zmeny v očkovaní proti COVID-19! Prichádza tretia dávka, na rad sa dostanú i deti

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský odporúča zaočkovať deti. Rovnako verí v pozitívny efekt tretej dávky.

slovakia

left justify in out

Deti od 5 do 11 rokov budú môcť proti ochoreniu COVID-19 zaočkovať od štvrtka 9. septembra. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) o tom informoval po stredajšom rokovaní vlády.

 

Zdôraznil, že očkovanie je dobrovoľné, na základe žiadosti rodiča a musia ho schváliť pediater alebo iný odborný lekár. "Táto požiadavka bola vznesená aj z radov odborníkov, pediatrov a iných lekárov, ktorí sa venujú očkovaniu a ochrane detí. Má prispieť k tomu, aby sme ochránili hlavne citlivé skupiny detí, ktoré by mohli mať ako neočkovaní pri styku s COVID-19 nejaké problémy". Deti podľa neho dostanú iba tretinovú dávku vakcíny. Šéf rezortu očkovanie detí odporúča.

 

Tretia dávka

 

Lengvarský dnes takisto potvrdil, že od pondelka 13. septembra začnú na Slovensku očkovať treťou dávkou proti COVID-19. Dostanú ju ľudia, ktorí sú osem mesiacov po podaní druhej dávky mRNA vakcíny. Ako prvých zaočkujú zdravotníkov. 

 

Prečítajte si tiežVedci z ČR vyvinuli test na určenie protilátok proti COVID-19. Má niekoľko výhod

 

Nasledovať budú imunokompromitovaní pacienti, klienti a zamestnanci centier sociálnych služieb, učitelia a zamestnanci škôl a školských zariadení, pacienti nad 60 rokov a nakoniec ostatná populácia, priblížil Lengvarský. "Verím tomu, že aj na základe skúseností z iných krajín prispeje k väčšej ochrane zaočkovaných pacientov a možnému zníženie náporu na zdravotnícke zariadenia". 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies