VIDEO Pes - ekológ: Holanďan naučil svojho labradora zbierať odpadky

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 15:00 • 2 min
VIDEO Pes - ekológ: Holanďan naučil svojho labradora zbierať odpadky

Majiteľ psa dostal netradičný nápad, ako spojiť príjemné s užitočným. Získal si tým srdcia mnohých ľudí.

slovakia

left justify in out

Alex so svojou fenkou Joy chodili na prechádzky štyrikrát denne. Nabehali pri tom kilometre a kilometre, no všímali si, že ich okolie nie je také čisté, aké by mohlo byť. Alex sa preto rozhodol, že využije inteligenciu a učenlivosť svojho miláčika a naučil ho zbierať odpadky.

 

Zohraná dvojica chodí na pravidelné vychádzky s niekoľkými vrecami na odpad. Je vraj až zarážajúce, koľko neporiadku po ceste nájdu, a to nielen na parkoviskách, ale aj v chránených prírodných oblastiach. Často naplnia niekoľko vriec len v priebehu dopoludnia. S Joy nachádzajú najmä plastové fľaše, obaly i plechovky, ktoré následne triedia a vyhadzujú tam, kam patria.

 

Alex začal s výcvikom psa minulý rok v priebehu leta. Začínal tak, že do fliaš ukrýval rôzne odmeny a nechal Joy, aby ich vypátrala. Po chvíli pochopila, že za prinesenie fľaše dostane odmenu, a tak to začali realizovať v „teréne“.

 

Svojim nápadom inšpirovali mnohých psíčkarov po celom svete. Ako sa majiteľ Joy vyjadril, najväčším zadosťučinením pre nich je pocit, že po sebe zanechali čistú prírodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies