Čo povedal Robert Fico lídrom Európy v Paríži? Postoj Slovenska je nemenný!

NETKY.SK • 27 Február 2024, 07:17 • 2 min
Čo povedal Robert Fico lídrom Európy v Paríži? Postoj Slovenska je nemenný!

Premiér Slovenskej republiky sa včera neskoro večer vrátil do Bratislavy z Paríža, kde na letisku v lietadle nahral zhrňujúce video.

slovakia

left justify in out

„Keďže išlo o stretnutie, na ktorom neboli médiá a malo ísť o diskrétne stretnutie, nemôžem preto komentovať príspevky jednotlivých premiérov alebo prezidentov. Ale môžem komentovať atmosféru, ktorá bola na tomto stretnutí. Tá atmosféra bola úplne vojnová. Za každú cenu podporovať vojnu, za každú cenu podporovať, aby tá vojna pokračovala a bol som veľmi prekvapený, že nepadlo ani jedno jediného slovo o nejakom mierovom pláne alebo o nejakej mierovej iniciatíve,“ hovorí Robert Fico vo zverejnenom videu.

Predseda vlády SR potvrdil, že sú krajiny, ktoré sú pripravené poslať svojich vlastných vojakov na Ukrajinu. Sú krajiny, ktoré hovoria, že nikdy, medzi ne patrí aj Slovensko a sú krajiny, ktoré hovoria, že tento návrh treba zvážiť.

Vo svojom vystúpení z pozície Vlády Slovenskej repuliky v Paríži zopakoval všetko to, čo si v pondelok ráno povedali v Bratislave.

„Naša vláda je mierovo-orientovaná, naša vláda odmieta pokračovanie vojny, nebudeme posielať zbrane na Ukrajinu, orientujeme sa len na civilné projekty. Čo je najpodstatnejśie je zhoda vo vládnej koalícii, že nikdy nebudeme súhlasiť s tým, aby slovenský vojak išiel na Ukrajinu do tejto vojny,“ dodal na záver.

Premiér Fico dnes ráno odlieta do Prahy, kde je zasadnutie V4, následne sa v stredu a vo štrvrtok zúčastní dvoch výjazdových rokovaní vlády na východnom Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Foto. Robert Fico vo videkomentári. (YouTube/Smer SD)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies