Zmiznuté malé lietadlo na Orave našli, pilot bohužiaľ neprežil

NETKY.SK • 19 Máj 2023, 15:55 • 2 min
Zmiznuté malé lietadlo na Orave našli, pilot bohužiaľ neprežil

ORAVSKÁ LESNÁ - Zmiznuté malé motorové lietadlo, po ktorom od štvrtkového (18. 5.) večera pátrali na Orave, sa podarilo nájsť v piatok popoludní za pomoci vrtuľníkov. Pilot nehodu neprežil.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti to potvrdil podpredseda Oravského záchranného systému Igor Janckulík. Stroj našli v lese pri Novoti. Riadiť ho mal profesionálny maďarský pilot, ktorý štartoval v Topoľčanoch a smeroval do Bialsko Bialej v Poľsku. Približne o 18.30 h mali svedkovia počuť lietadlo v okolí Zázrivej.

 

Z radarov sa stratilo zhruba o 18.45 h nad Oravskou Lesnou. Pilot mal vyslať aj tzv. SOS signál. Lietadlo s pilotom hľadali ľudia z Oravského záchranného systému, dobrovoľní hasiči, polícia, Horská záchranná služba či Záchranný systém Slovensko, pomáhali aj Poliaci. Nad oblasť možného pádu vyslali aj vrtuľník Letky Ministerstva vnútra SR a vojenský vrtuľník z Prešova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies