VIDEO: Pellegrini vs. Korčok. Čo v jednej minúte povedali na záver vzájomnej debaty?

NETKY.SK • 19 Marec 2024, 08:00 • 2 min
VIDEO: Pellegrini vs. Korčok. Čo v jednej minúte povedali na záver vzájomnej debaty?

Včera večer sa v televízii Markíza uskutočnila prvá debata dvoch prezidentských kandidátov Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka.

slovakia

left justify in out

Peter Pellegrini povedal Slovákom v jednej minúte toto:

„Vážné Slovenky, vážení Slováci, milí spoluobčania!

Už túto sobotu si v prvom kole budeme voliť prezidenta. Prezidenta, ktorý tu nebude najbližší mesiac alebo dva. Prezidenta, ktorý tu nie je na to, aby riešil momentálnu aktuálnu politickú situáciu , ale prezidenta, ktorý bude na čele našej krajiny stáť minimálne päť rokov a keď bude úspešný, tak možno aj desať.

Slovensko má dosť rozhádanej spoločnosti. Ak sa chceme ako národ posunúť dopredu, musíme sa konečne pokúsiť konečne zjednotiť, lebo len zjednotený národ môže zvládnúť tie ťažké skúśky, pred ktorými Slovenská republika stojí.

Nepotrebujeme prezidenta ani opozície ani koalíce. Potrebujeme prezidenta ľudí, ktorí ľuďom rozumie a ktorého jedinou úlohou bude dbať na to, aby ľudia na Slovensku žili pokojný, bezpečný, dôstojný a slušný život. To musí byť jeho úloha a musí to byť prezident, ktorý kdekoľvek pôjde – vždy na prvom mieste bude hájiť záujmy Slovenskej republiky a záujmy ľudí, ktorí na Slovensku žijú.“

K volićom zazneli od Ivana Korčoka tieto slová:

Milé Slovensky, milí Slováci, vážení spoluobčania!

Už túto sobotu budete mať možnosť rozhodnúť sa o dvoch alternatívach. Tá prvá je, či dáte svoj hlas tak, že vlastne vládna koalícia, súčasná vládna moc, dostane ešte aj hlavu štátu. Myslím si, že toto treba naozaj, pri pohľade na to, čo súčasná vládna koalícia robí, veľmi zvážiť.

Alebo dáte alternatívu inú a to je výkon prezidentského úradu, ktorý ponúkam ja. Tak ako je napísané v Ústave Slovenskej republiky – to znamená prezident, ktorý má konať podľa svojho presvedčenia, ktorý má konať bez príkazov a ktorý má zabezpečovať svojím rozhodovaním riadny chod ústavných orgánov.

Toto je dnes jedna z najdôležitejších vecí, rovnako či dáte svoj hlas prezidentovi, ktorý bude sa snažiť prispieť k najdôležitejšej veci, ktorá je pred Slovenskom a to je stagnácia a zaostávanie.


Poznámka: Video Ivana Korčoka s týmto obsahom nie je zatiaľ dostupné na jeho sociálnych sietiach, preto čitateľom ponúkame jeho predstavenie vo videu pri inej príležitosti v dĺžke cca jednej minúty:



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Peter Pellegrini a Ivan Korčok počas svojej debaty. (www.tvnoviny.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies