Uber ukončí v Taliansku aktivity v oblasti donášky jedla

NETKY.SK • 15 Jún 2023, 18:30 • 2 min
Uber ukončí v Taliansku aktivity v oblasti donášky jedla

Amsterdam - Americký prevádzkovateľ alternatívnej taxislužby Uber ukončí svoju činnosť v oblasti donášky jedla v Taliansku. Krok je súlade so stratégiou zameriavania sa na trhy s potenciálom udržateľného rastu, oznámila spoločnosť vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ spoločnosti Dara Khosrowshahi uviedol, že Uber bude investovať len na trhoch, kde má šancu byť najväčším, prípadne druhým najväčším hráčom. Spoločnosť, ktorá sa vo svojej donáškovej službe spolieha na samostatne zárobkovo činné osoby, uviedla, že v Taliansku sa jej rozhodnutie dotkne približne 50 zamestnancov Uberu, ako aj tisícov kuriérov a reštaurácií. Uber ďalej informoval, že v krajine, kde spolupracuje s najväčším tamojším dispečerom taxislužieb, spoločnosťou IT Taxi, bude naďalej rozširovať svoje aktivity v oblasti prepravy. Najväčšími trhmi Uberu v Európe sú Veľká Británia, Francúzsko, Španielsko a Nemecko. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies