Austrálsky tenista Kyrgios sa odhlásil z Wimbledonu, trápi ho zápästie: "Urobil som maximum"

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 08:30 • 2 min
Austrálsky tenista Kyrgios sa odhlásil z Wimbledonu, trápi ho zápästie: "Urobil som maximum"

LONDÝN - Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa v nedeľu odhlásil z Wimbledonu pre problémy so zápästím. Celý rok sa navyše zotavoval z operácie kolena – vynechal domáci Australian Open i Roland Garros a štartoval len na turnaji v Stuttgarte, kde vypadol v prvom kole.

slovakia

left justify in out

Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa v nedeľu odhlásil z Wimbledonu pre problémy so zápästím. Vlaňajší finalista tohto grandslamového turnaja to oznámil deň pred jeho začiatkom. "Naozaj ma mrzí, že sa musím odhlásiť z tohtoročného Wimbledonu," citovala slová Kyrgiosa agentúra AFP. K zraneniu prišlo počas prípravy na minulotýždňový turnaj na Malorke, kde napokon nenastúpil.

 

Celý rok sa navyše zotavoval z operácie kolena – vynechal domáci Australian Open i Roland Garros a štartoval len na turnaji v Stuttgarte, kde vypadol v prvom kole. "Urobil som maximum, aby som bol po operácii pripravený a aby som bol schopný znova prísť na Wimbledon. Počas návratu som mal bolesti v zápästí. Preventívna prehliadka ukázala roztrhnutý väz," opísal problémy Kyrgios. Následne dodal: "Vrátim sa, ako vždy. Oceňujem podporu od mojich fanúšikov." Na Wimbledone mal nastúpiť v pondelok v prvom kole proti držiteľovi voľnej karty Davidovi Goffinovi z Belgicka. V úvodnej fáze ho nahradí lucky loser z kvalifikácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: USA TODAY Sports
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies