VIDEO: Pavel Traubner, uznávaný slovenský neurológ, to mal už od svojho narodenia v živote veľmi ťažké

NETKY.SK • 20 September 2019, 19:26 • 2 min
VIDEO: Pavel Traubner, uznávaný slovenský neurológ, to mal už od svojho narodenia v živote veľmi ťažké

BRATISLAVA – Kto je to vlastne osobnosť? V dnešnej dobe už tento pojem nemusí charakterizovať osobu, ktorá sa zaslúžila niečím pre spoločnosť. Ide skôr o umelo vytvorené hviezdy, ktoré zapĺňajú plátky bulvárnych časopisov, v televízii ich vidíme takmer stále, no z činov ktoré dokázali, profitujú len oni.

slovakia

left justify in out

Skutočnými osobnosťami sú ľudia, ktorí konajú pre blaho druhých. Svojou činnosťou zaznamenali veľký prínos pre spoločnosť, no viacero z nich nenájdeme na titulných stránkach časopisov. O niektorých dokonca ani nevieme, že existovali. Ostala tu však po nich práca, ktorá bola neraz pred zrakom spoločnosti ukrytá.

 

img

 

Jedným z takýchto ľudí je aj profesor a uznávaný doktor Pavel Traubner. V cykle GEN SK, ktorý ponúka svojim sledovateľom televízia RTVS, sa objavil aj príbeh tohto známeho slovenského neurológa.

 

img

 

Už od svojho príchodu na svet to nemal ľahké. Narodil sa v máji 1941, kedy sa už celou Európou šíril fašizmus. Profesor v príbehu opisuje svoj život od útleho detstva. Nad niektorými situáciami až zastáva rozum. Je priam neuveriteľné, čím všetkým si musel Pavel Traubner prejsť. V dokumente GEN PAVEL TRAUBNER od režiséra Davida Mináča nám predostrel celý svoj príbeh.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona