Vrstvy ľadu vyvracali stromy, Kanadu zasiahla ľadová búrka

NETKY.SK • 6 Apríl 2023, 11:45 • 2 min
Vrstvy ľadu vyvracali stromy, Kanadu zasiahla ľadová búrka

MONTREAL - Vyše milión Kanaďanov bolo vo štvrtok bez elektriny, pretože ľadová búrka na východe krajiny vyvracala stromy a poškodila elektrické vedenia.

slovakia

left justify in out

Kanadské ministerstvo životného prostredia vydalo varovanie pred mrznúcim dažďom pre provinciu Québec. Vrstva ľadu "je na niektorých miestach už taká hrubá, že vyvracia celé stromy", uviedli úrady. Vo štvrtok skoro ráno miestneho času bolo bez elektriny vyše milión zákazníkov energetickej spoločnosti Hydro-Québec, uviedla firma na svojej webovej stránke. "Výpadky elektriny boli spôsobené predovšetkým váhou ľadu, ktorý lámal konáre a stromy a tie sa dostali do kontaktu s elektrickým vedením," napísala v tvíte.

 

Približne pol milióna bez elektriny bolo v Montreale, najväčšom meste provincie Québec. Mestské čaty tam odpratávali z ciest odlomené konáre a spadnuté stromy. Montrealská polícia prijala "obrovský počet telefonátov súvisiacich s ľadovou búrkou", starostka mesta Valéria Plantová vyzvala obyvateľov na opatrnosť. V susednej provincii Ontário malo výpadky elektriny vyše 100.000 zákazníkov. Zariadenia elektrizačnej sústavy tam poškodil "silný vietor, zásah bleskov a hrubé vrstvy ľadu z mrznúceho dažďa" a padajúce stromy, informoval poskytovateľ elektriny Hydro One. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies