VIDEO: Pád lietadla, v ktorom zomrelo 132 ľudí, bol zrejme úmyselný! Čo sa dialo v kokpite?

NETKY.SK • 18 Máj 2022, 07:02 • 2 min
VIDEO: Pád lietadla, v ktorom zomrelo 132 ľudí, bol zrejme úmyselný! Čo sa dialo v kokpite?

WASHINGTON/PEKING - Lietadlo typu Boeing 737 aerolínií China Eastern, smerujúce z mesta Kchun-ming do mesta Kuang-čou, sa zrútilo 21. marca neďaleko mesta Wu-čou na juhu Číny. Nehodu, ktorej príčinu sa dosiaľ nepodarilo zistiť, nikto neprežil. Ide o najtragickejšiu leteckú nehodu, akú Čína zažila za ostatných 30 rokov.

slovakia

left justify in out

Americkí vyšetrovatelia sa domnievajú, že marcový pád lietadla spoločnosti China Eastern úmyselne spôsobil niekto, kto sa nachádzal na palube tohto letu. Informoval o tom v utorok denník The Wall Street Journal (WSJ) odvolávajúci sa na zdroje oboznámené s vyšetrovaním.

 

 

Na mieste havárie sa vyšetrovateľom podarilo nájsť obe čierne skrinky, teda záznamník letových údajov a zapisovač palubnej komunikácie. Tie poslali na analýzu do Spojených štátov v snahe zistiť príčinu náhleho pádu lietadla.

 

Prečítajte si tiež: Pri čelnej zrážke vlakov zahynul rušňovodič, 85 ľudí je zranených!

 

Údaje z nich podľa zdrojov WSJ odhalili, že istá osoba, buď pilot, alebo niekto, kto násilne vnikol do kokpitu, zadal príkazy, ktoré spôsobili strmé klesanie a haváriu lietadla. „Lietadlo spravilo to, čo mu niekto v kokpite nakázal,“ uviedla nemenovaná osoba, ktorá je podľa WJS oboznámená s vyšetrovaním a predbežným vyhodnotením pádu lietadla zo strany amerických úradov.

 

Americkí predstavitelia sa podľa článku WSJ údajne domnievajú, že tento záver podporuje aj skutočnosť, že čínski vyšetrovatelia dosiaľ nenaznačili, že by haváriu mohli spôsobiť nejaké problémy na samotnom lietadle, či vo vedení letu, ktoré by bolo potrebné riešiť vzhľadom na budúce lety.

 

 

Americký Národný úrad pre bezpečnosť v doprave (NTSB) aj samotná spoločnosť Boeing sa k vyšetrovaniu dosiaľ nevyjadrili.

 

Čínsky úrad pre civilné letectvo (CAAC) v apríli informoval, že vyšetrovatelia neobjavili v súvislosti s letom „nič abnormálne“. CAAC uviedol, že posádka lietadla pred letom splnila bezpečnostné nariadenia, lietadlo neprevážalo nijaký nebezpečný tovar a let podľa všetkého nesprevádzalo ani nepriaznivé počasie.

 

Možno vás zaujme: Polícia zadržala poslanca pre obvinenie zo znásilnenia!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies