Juventus chce zabudnúť na neúspešnú sezónu, rokuje s čerstvým majstrom Európy

NETKY.SK • 19 Júl 2021, 17:06 • 2 min
Juventus chce zabudnúť na neúspešnú sezónu, rokuje s čerstvým majstrom Európy

Taliansky gigant z Turína by na uplynulú sezónu najradšej zabudol. Juventus skončil po deviatich tituloch v rade iba na 4. mieste Serie A a fanúšikovia sa museli dívať na to, ako sa zo Scudetta radujú priaznivci nenávideného rivala Interu Miláno.

slovakia

left justify in out

Klub navyše neuspel ani v Lige majstrov, kde sa skončila jeho púť v osemfinálovej fáze. Vedenie  podniklo okamžite po konci sezóny zmeny a na pozícii športového riaditeľa skončil Fabio Paratici, ktorý zamieril do londýnskeho Tottenhamu. Neskúseného Andreu Pirla vystriedal na poste trénera Massimiliano Allegri, ktorý v Juventuse v minulosti úspešne pôsobil.

 

 

Staronový lodivod sa okamžite odhodlal k odvážnemu kroku, keď odmietol príchod brankárskej superhviezdy Gianluigiho Donnarummu, ktorý následne podpísal kontrakt s parížskym Saint-Germain. Najväčším problémom starej dámy na prestupovom trhu sú momentálne financie, keďže klub v nedávnom období odmenil hráčov ako Cristiano Ronaldo, Aaron Ramsey či Adrien Rabiot tučnými platmi, ktoré pre klubový rozpočet predstavujú obrovskú záťaž.

 

img

 

Aj to je zrejme dôvod pomalých rokovaní so Sassuolom, odkiaľ by Juventus chcel priviesť jeden z objavov nedávno skončeného európskeho šampionátu Manuela Locatelliho. 23-ročný stredopoliar na EURE bravúrne zastúpil zraneného Marca Verattiho v skupinovej fáze a okamžite sa stal žiadaným artiklom na trhu. Situáciu pozorne monitoruje londýnsky Arsenal, ktorý ponúkol Sassuolu sumu 40 mil. eur + 5 mil. v rámci bonusov, zatiaľ čo Juventus by chcel hráča získať na hosťovanie s opciou vo výške 30 mil. A hoci Sassuolo prvú ponuku bianconeri odmietlo, Locatelli podľa informácií talianskych médií nechce prestúpiť do Anglicka a jeho snom je zahrať si v pruhovanom drese. Rokovania teda ešte budú pokračovať.

 

 

V súvislosti s najúspešnejším talianskym klubom sa stále hovorí o budúcnosti Cristiana Ronalda, ktorý sa ukázal ako nákladná posila a s jeho platom bude vedenie budovať nový káder len veľmi ťažko. Francúzske noviny L´Equipe prišli s informáciou o jeho možnej výmene za argentínskeho kanoniera Maura Icardiho, ktorý oblieka farby PSG a v súvislosti s Juventusom bol spájaný už pred tromi rokmi.

 

Vedenie starej dámy navyše rieši problém v podobe zranenia Arthura Mela, ktorý bude vyradený z akcie minimálne na tri mesiace. Dočasnou náhradou by sa mohol stať Leandro Paredes z PSG.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies