V Moskve sa rušia obmedzenia proti koronavírusu, neplatia však pre všetkých

NETKY.SK • 4 Január 2021, 12:03 • 2 min
V Moskve sa rušia obmedzenia proti koronavírusu, neplatia však pre všetkých

MOSKVA - Moskovské úrady začínajú rušiť obmedzenia pre tých, ktorí sú očkovaní proti koronavírusu, uviedol primátor mesta Sergej Sobyanin.

slovakia

left justify in out

Výhody 

Podľa jeho slov, po očkovaní budú mať starší obyvatelia mesta, študenti nad 18 rokovobčania s chronickými chorobami možnosť opäť využívať právo na lacnejšie cestovanie vo verejnej doprave.

 

img

 

"Ich sociálne karty sa automaticky odblokujú 14 dní po prijatí druhej zložky vakcíny", napísal Sobyanin na svojom blogu.

 

Výzva na zaočkovanie 

Primátor vyzýva občanov, aby sa počas novoročných sviatkov dali zaočkovať proti koronavírusu. Pripomenul, že očkovacie miesta budú fungovať každý deň.  

 

img

 

Podľa Sobyanina sa procedúry môžu zúčastniť počas novoročných sviatkov občania "trpiaci chronickými chorobami, ktorí museli dodržiavať domácu karanténu".

 

"Samozrejme, ak pokyny na použitie vakcíny neustanovujú žiadne kontraindikácie", dodal.

 

Očkovanie v Moskve

Začiatkom decembra v krajine sa začalo očkovanie civilného obyvateľstva proti koronavírusu, zásielky Sputniku V boli doručené do všetkých regiónov Ruskej federácie. V Moskve bolo pre túto procedúru vytvorených 70 očkovacích miest na základe mestských polikliník pre dospelých, plánuje sa otvorenie ďalších 100. Registrácia je otvorená dva týždne vopred.

 

img

 

Kto sa môže ísť zaočkovať?

Očkovaní môžu byť zamestnanci školstva, zdravotníctva, mestských sociálnych služieb vo veku od 18 rokov, ktorí nemajú chronické choroby a ktorí sa nezúčastnili pokusov s vakcínami. Rovnako ako zamestnanci kultúrnych inštitúcií, obchodných a servisných podnikov, pracujúci v doprave, energetike, priemyslemédiách. Očkovanie je zakázane pre tehotné a dojčiace ženy.

 

28. decembra 2020 sa otvoril termín očkovania pre ľudí starších ako 60 rokov, zamestnancov bytových a komunálnych služieb, stravovania, športu, organov činných v trestnom konaní, ako aj dobrovoľníkov a ľudí zamestnaných v neziskových a náboženských organizáciách.

 

Podľa dodávania lieku sa bude rozširovať aj zoznam kategórií občanov.

 

 

    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies