VIDEO Obrovský požiar v Bratislave: Zhoreli bývalé policajné kancelárie, evakuovali 47 ľudí!

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 10:45 • 2 min
VIDEO Obrovský požiar v Bratislave: Zhoreli bývalé policajné kancelárie, evakuovali 47 ľudí!

BRATISLAVA - Obrovský požiar zachvátil v utorok (31. 5.) okolo 23.00 h budovu v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves.

slovakia

left justify in out

Hasiči stále pokračujú v likvidačných prácach a dohášajú skryté ohniská z utorňajšieho (31.5.) požiaru bývalej budovy polície na Janotovej ulici v Karlovej Vsi v Bratislave. Rozsiahly požiar vznikol o jedenástej hodine večer, lokalizovať sa im ho podarilo o tretej hodine ráno. Plamene šľahali vysoko. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.

 

Zhorel nevyužívaný objekt, ktorý naposledy slúžil ako kancelárie Policajného zboru. Pre nebezpečenstvo rozšírenia požiaru museli záchranné zložky z najbližšej bytovky evakuovať 47 ľudí. O požiari na brífingu informovali starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová a veliteľ Hasičského a záchranného útvaru v Bratislave Marián Bugár.

 

"Krátko po 23.00 h sme mali prvé hlásenie o vzniku tohto požiaru, do ôsmich minút bola na mieste prvá posádka z hasičskej stanice v Dúbravke. Veliteľ zásahu vzhľadom na intenzitu a rozsah požiaru vyhlásil vyšší stupeň poplachu a povolal na miesto ďalšie posilové jednotky. V nočných hodinách sa prác zúčastnilo 12 posádok profesionálnych, ako aj dobrovoľných hasičov. Krátko po tretej hodine bol požiar lokalizovaný, to znamená, že sa ďalej nešíril a sily a prostriedky na jeho zvládnutie postačovali," priblížil okolnosti požiaru Bugár.

 

Podľa starostky evakuovaným osobám ponúkla mestská časť pobyt v karloveskom centre kultúry. "Poskytli sme im občerstvenie, čaj, bagety a prístrešie," povedala Čahojová.

 

Zhorený objekt bol podľa nej zatvorený, zabezpečený a prázdny už niekoľko rokov. Mestská časť uvažovala o tom, že by sa na mieste vybudovalo zariadenie pre seniorov, myšlienku však nakoniec nezrealizovali. "Táto lokalita bola vyhodnotená ako nevhodná z dôvodu dostupnosti a je to dosť ďaleko od centrálnej časti Karlovej Vsi," dodala starostka.

 

"Požiar si podľa súčasných zistení nevyžiadal žiadnu ujmu na živote a zdraví, žiadna osoba zranená nebola. Výška materiálnej škody bude vyčíslená dodatočne. Zisťovateľ príčin požiaru sa s určitosťou k jeho príčine nevyjadril, pričom predbežne nevylúčil úmyselné zavinenie," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

 

Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.

 

 

Pre sálavé teplo z horiacej budovy museli hasiči evakuovať 47 ľudí z vedľajšej bytovky do kultúrneho domu. Podľa hasičského operačného strediska sú už ľudia naspäť vo svojich bytoch. Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania, poškodenia budovy bývalej policajnej stanice sú podľa hasičov rozsiahle. Zraniť sa nemal nik.

 

 

 

Plamene boli také silné, že siahali aj na vedľajšie bytovky. Z toho dôvodu sa ich snažili hasiči kropiť vodou. Niektorým obyvateľom vedľajšej bytovky popraskali okná, uviedli Topky. Hasiči vbehli do paneláku a budili ľudí, aby sa uistili, že je všetko v poriadku. Dokonca sa dostali do jedného bytu, kam natiahli hadice a následne hasili.

 

 

Príčiny vzniku požiaru zatiaľ nie sú známe.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies