Zaváhanie Švédov posunulo Slovákov aj Čechov do štvrťfinále!

NETKY.SK • 1 Jún 2021, 06:10 • 2 min
Zaváhanie Švédov posunulo Slovákov aj Čechov do štvrťfinále!

RIGA - Výsledok večerného pondelkového duelu v základnej A-skupine na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige priniesol istotu postupu do štvrťfinále pre reprezentáciu Slovenska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Švédi prišli o šancu dostať sa pred Slovákov, potrebovali na to triumf v riadnom hracom čase. Po tretej tretine však bol stav nerozhodný 2:2, v predĺžení gól nepadol a v nájazdoch druhý bod získali Rusi. 

 

 

Rozhodli tým o tom, že Švédi premiérovo v histórii MS nepostúpili do štvrťfinále. Mimo Top 8 boli "tri korunky" len raz, v roku 1937 obsadili deviatu priečku a odvtedy najhoršie na 7. priečke v roku 2000.

Už popoludní mohla Slovákov posunúť do štvrťfinále prípadná prehra Čechov v riadnom hracom čase s Dánmi. Hráči Dánska dlho viedli, no aktívnejšiemu českého družstvu sa podarilo vyrovnať v 3. tretine zásahom Dominika Kubalíka.

 

V predĺžení arbitri neuznali Čechom presný zásahov, videoanalýza po výzve dánskeho kouča ukázala postavenie mimo hry. V nájazdoch potom Česi ani raz nezaváhali a získali druhý bod. A večer ich prehra Švédov posunula do štvrťfinále.

V B-skupine Američania popoludní zdolali Nemcov 2:0 a zaistili si tým štvrťfinálovú miestenku, nemecký výber po tretej prehre za sebou stále bojuje o účasť vo vyraďovacej časti a v utorok vyzve domácich Lotyšov.

 

Možnosť spečatiť postup do štvrťfinále nevyužila reprezentácia Kazachstanu, ktorá podľahla Nórom 1:3. Kazachovia ešte môžu postúpiť, no potrebujú na to v utorok akúkoľvek prehre Kanaďanov s Fínmi.

V A-skupine je už známe kompletné kvarteto účastníkov vyraďovacej časti, v ktorej sa predstavia Rusi, Švajčiari, Slováci a Česi. V B-skupine zatiaľ majú istotu len Fíni a Američania, zostávajúce dve postupové priečky môže získať ešte kvarteto tímov - Kazachovia, Nemci, Kanaďania alebo Lotyši.

Súhrn výsledkov pondelkových stretnutí na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige:

A-skupina:
Česko - Dánsko 2:1 po sam. nájazdoch (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:0)
Rusko - Švédsko 3:2 po sam. nájazdoch (0:1 0:0, 2:1 - 0:0, 1:0)

 

 

B-skupina:
USA - Nemecko 2:0 (0:0, 1:1, 1:0)
Nórsko - Kazachstan 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Utorkový program (časy sú v SELČ):
A-skupina: Švajčiarsko - Veľká Británia (11.15), Slovensko - Česko (15.15), Rusko - Bielorusko (19.15)
B-skupina: Kanada - Fínsko (11.15), Taliansko - USA (15.15), Nemecko - Lotyšsko (19.15)
 

Mohlo by vás zaujímať: Rusko nám zariadilo postup do štvrťfinále! Už zajtra sa náš tím stretne s Českom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona