VIDEO: Neuveriteľný objav potápačov: Videli ste už niečo také?

NETKY.SK • 19 Júl 2019, 12:35 • 2 min
VIDEO: Neuveriteľný objav potápačov: Videli ste už niečo také?

More stále dokáže prekvapiť aj biológov. Náhodný objav im vyrazil dych!

slovakia

left justify in out

Moria a oceány pokrývajú väčšinu našej planéty. Sú hlboké a doposiaľ neprebádané, preto zrejme stále ukrývajú mnohé tajomstvá. Žijú v nich najrôznejšie tvory. O niektorých nie je ešte ani záznam, iné síce poznáme, no ich výskyt je veľmi raritný. S takouto situáciou sa stretla aj skupina morských biológov v blízkosti juhozápadného pobrežia Anglicka.

 

img

 

Lizzie Dalyová spolu so svojimi kolegami sa na útese neďaleko anglických brehov rozhodli pozorovať medúzy, ktoré sem každoročne v tomto období priplaví Atlantik. Objavili tu skupinku menších jedincov a venovali sa tým, no za krátko sa z tmy vynorilo niečo neuveriteľné.

 

Biológovia sa nestačili diviť, keď sa pred nimi zrazu objavila približne 1,5 metra veľká koreňoústka pľúcna. Ide o druh medúzy, ktorá prekvapuje svojou veľkosťou. To, že na ňu niekto len tak náhodou narazí je veľmi netradičné. Ani samotní biológovia sa podľa vlastných slov s niečím podobným v prírode zatiaľ nestretli.

 

25 kilogramový morský tvor by zrejme mnohým poriadne nahnal strach, na obavy však nie je dôvod. Ako sa vyjadrili odborníci, medúza sa po celý čas správala veľmi pokojne, strávila pri nich približne hodinu. Jej pŕhlenie je pritom také slabé, že ho bežný človek väčšinou ani nepocíti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona