Sestry nie sú spokojné s návrhom ministra financií

NETKY.SK • 19 August 2022, 06:22 • 2 min
Sestry nie sú spokojné s návrhom ministra financií

BRATISLAVA - Igor Matovič včera ohlásil na sociálnej sieti historické zvýšenie platov pre zdravotné sestry.

slovakia

left justify in out

Po zverejnení údajov, ako a ktorým sestrám stúpnu platy, ktoré odprezentoval minister financií s premiérom Hegerom a ministrom zdravotníctva Lengvarským na tlačovej konferencii, Slovenská komora sestier vydala nesúhlasné stanovisko. Jedným z problémov je aj to, že v návrhu nie sú zahrnuté všetky zdravotné sestry, len tie, ktoré pracujú v nemocniciach. 

 

Zo sveta: Ceny zemného plynu v Európe vzrástli na nový rekord!

 

img

 

„Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek(SKS) vyjadruje sklamanie nad návrhom úpravy platov sestier a pôrodných asistentiek na dnešnej tlačovej konferencii Ministra financií Igora Matoviča a Ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského. Ak je toto výsledok rokovaní za zatvorenými dverami a avizované skokovité navýšenie miezd, nemôžeme vyjadriť spokojnosť s prezentovaným navýšením hrubej mzdy sestry a pôrodnej asistentky“, uviedli zástupcovia sestier. 

 

img

 

„Dokonca Vláda SR nenaplnila ani vlastné Programové vyhlásenie vlády SR, v ktorom hovorí o zvýšení miezd sestier a pôrodných asistentiek na min. 110 % priemerného zárobku v národnom hospodárstve,“ poznamenala SKS. Okrem finančnej stránky je problémom aj to, že avizované navýšenie miezd sa bude týkať iba jednej tretiny sestier a pôrodných asistentiek, ktoré pracujú v ústavných zdravotníckych zariadeniach.

 

Netýka sa teda ďalších 14 000 sestier v ambulanciách, agentúrach domácej ošetrovateľskej starostlivosti, v školských zariadeniach, či v zariadeniach sociálnych služieb, ktoré sú platené na základe Zákona o výkone práce vo verejnom záujme č. 553, alebo Zákonníka práce dohôd so zamestnávateľom.

 

Prečítajte si aj: Zelenskyj nepripúšťa mier s Ruskom!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies