Imreczemu pribudlo ďalšie obvinenie, mal uplácať exšéfov NAKA

NETKY.SK • 22 Február 2021, 18:51 • 2 min
Imreczemu pribudlo ďalšie obvinenie, mal uplácať exšéfov NAKA

BRATISLAVA - Bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze má na krku ďalšie závažné obvinenie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom TV Markíza. Bývalý prezident Finančnej správy SR František Imrecze čelí ďalšiemu obvineniu. Podľa vyšetrovateľov mal uplácať exšéfov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s cieľom "zamiesť pod koberec" jednu úplatkársku kauzu.

 

Za úplatok mali colníci pozastaviť vyšetrovanie

V tomto prípade je obvinený z korupcie aj Michal Suchoba, konateľ spoločnosti Allexis. Podnikateľ mal vybaviť, aby colníci zbabrali vyšetrovanie v inej daňovej trestnej činnosti.

 

Podnikateľ, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač a bol zadržaný Interpolom, keďže čelí obvineniam aj v kauze Mýtnik a nachádzal sa v Spojených arabských emirátoch. 

 

img

 

Ako uvádza portál tvnoviny.sk, ešte v roku 2017 avizoval bývalý policajný prezident Tibor Gašpar odhalenie korupčnej činnosti

 

Rektorovi vojenskej akadémie Jozefovi Putterovi mal pracovník jednej firmy ponúknuť 5 tisíc eur, aby si zabezpečil výhody pri uzatváraní obchodných zmlúv. Rektor však úplatok odmietol a korupciu nahlásil.

 

Polícia vyšetrovanie opäť otvorila

Po rokoch tak polícia vyšetrovanie tohto prípadu opäť otvorila a obvinila z korupcie Imreczeho, ktorý mal na starosti pozastavenie tejto kauzy. Dôvodom malo byť, že by bývalý šéf finančnej správy musel ukončiť spoluprácu s nemenovanou spoločnosťou. 

 

Ako sa uvádza v uznesení, ktoré má televízia k dispozícii: "Pretože by to malo za následok nutnosť ukončenia všetkých zmlúv s Finančnou správou SR v oblasti dodávania informačných technológií.“ 

 

img

 

Ako vďaku mal Imrecze poslať 40 tisíc eur Ľudovítovi Makóovi, ktorý následne odovzdal peniaze svojim šéfom

 

Podobne ako Imrecze, aj Suchoba čelí obvineniam z korupcie. Ten mal podľa polície vyplatiť 70-tisíc eur Makóovi, aby zmaril vyšetrovanie v kamarátovej firme. Tá však obvinenia odmieta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies