VIDEO naživo: Do ľudi na Times Square v New Yorku vrazilo auto, za volantom bol bývalý vojenský námorník

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 19:20 • 2 min
VIDEO naživo: Do ľudi na Times Square v New Yorku vrazilo auto, za volantom bol bývalý vojenský námorník

NEW YORK - S autom vrazil dnes do chodcov na Times Square v New Yorku 26-ročný Američan - bývalý príslušník vojenského námorníctva z Bronxu - a jednu 18-ročnú chodkyňu zabil. Uviedla to newyorská polícia s tým, že ho v minulosti už dvakrát zatkla pre šoférovanie pod vplyvom alkoholu alebo inej omamnej látky.

slovakia

left justify in out

Podľa svedkov Richard Rojas vyzeral byť aj dnes intoxikovaný. Polícia ho zadržala a urobila mu testy na alkohol a drogy.

Svedkovia uviedli, že najskôr viedol auto v protismere a potom najmenej tri bloky domov po chodníku, kde zrážal chodcov. Podľa amerických médií išiel rýchlosťou asi 48 kilometrov za hodinu.

Po incidente hospitalizovali 22 zranených, medzi ktorými je aj 13-ročná sestra zabitej chodkyne. Štyria z hospitalizovaných sú v kritickom stave a traja majú vážne zranenia, ktoré ich však neohrozujú na živote. Zvyšných 15 má menej vážne zranenia.

Rojas je vo väzbe. Policajný komisár James O'Neill povedal, že sa nezdá, že by incident mal súvislosť s terorizmom.

Starosta New Yorku Bill de Blasio potvrdil, že v tomto štádiu vyšetrovania nič nenaznačuje, že by autohavária z Times Square bola teroristickým činom. Napriek tomu posilnili bezpečnostné opatrenia na významných miestach v meste príslušníci protiteroristickej jednotky.

 




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies