Dany Moment predstavujú nový singel "Idem Autom". Bude to ďalším úspechom v ich hudobnej kariére?

NETKY.SK • 4 Apríl 2024, 09:30 • 2 min
Dany Moment predstavujú nový singel "Idem Autom". Bude to ďalším úspechom v ich hudobnej kariére?

Považskobystrická kapela Dany Moment ohlasuje svoj najnovší hudobný počin - "Idem Autom". Tento nový singel, vydávaný 31. marca 2024, je označený ako zástupca ich jedinečného hudobného štýlu Frap Rock.

slovakia

left justify in out

Skladba "Idem Autom" sa zaoberá témou času a nostalgie, pričom Denis Kolek, frontman kapely, hovorí: "Pri jazde autom cez zákutia, v ktorých človek vyrastal, sa vynárajú rôzne spomienky, vyvolávajúce nostalgiu. Je to o zmene, ktorá nás obklopuje, a o pokoji, ktorý prichádza s prijatím tejto zmeny.”

Od svojho vzniku v roku 2019 sa kapela Dany Moment neustále inovuje a snaží sa zdokonaliť vo všetkých aspektoch. Ich predchádzajúci singel "Moje srdce" z apríla 2022 získal pozitívne ohlasy a bol označený hudobným dramaturgom Jurajom Čurným ako "prototyp príjemného, veselého, optimistického hitu, akých nikdy nie je dosť”. Tento singel predstavili aj na prvom ročníku hudobného festivalu Lovestream, kde ho svojím vystúpením otvorili a zavŕšili celosvetovo známi Red Hot Chili Peppers.

Kapela tiež preukázala svoj talent vytvorením hymny "Víťazi" pre MŠK Považskobystrických hádzanárov, ktorým sa následne podarilo obhájiť svoj štvrtý titul v histórii. Ich ďalší singel "Stále Sa Pýtam", vydaný v januári 2024, si získal veľkú mediálnu pozornosť po živom vystúpení v televíznej relácii Teleráno na TV Markíza.

Videoklip k piesni "Idem Autom" bol nakrúcaný v Považskej Bystrici v rôznych lokalitách a častiach mesta. Spevák Denis Kolek uviedol: “Všetko sme mali dokonale premyslené a pripravené. Celá logistika okolo natáčania bola perfektne zvládnutá, takže sa nám to podarilo za jeden večer. Zakaždým sa snažíme prísť s niečím novým a originálnym, a tentokrát sme sa zamerali na dynamiku a rýchle strihy, ktoré vyjadrujú energiu skladby." V klipe účinkovali aj tanečníci Laco Pongrác a Tomáš Baláž, ktorí dodali videoklipu šmrnc svojím skvelým predstavením.

Ďalej mali komparz od Tibora Majcíka a Jozefa Jaceka, ktorý do klipu poskytol autá a nádherné psy stafordšírske bulteriéry. Osvetlenie vo videoklipe zabezpečil Tomáš Mikoláš z Fat sound PB a Alexova výzdoba tela bola dielom Jany Zvrškovcovej. Zábery zo zákulisia robil Vladimír Ušiak, ktorý zároveň asistoval Erikovi Ballovi, nášmu kameramanovi, ktorý klip režíroval a s ktorým spolupracujeme od začiatku našej kariéry. Klip bol zrealizovaný v spolupráci s našimi partnermi: Generálnym partnerom Andrejom Juhaniakom a partnermi AGF community, Jacek Reality a Reštaurácia Hošták.

Skladbu "Idem Autom" nahrávali v štúdiu Randal Group Production v spolupráci s ich producentom Ľubomírom Mazákom. "Spolupráca s Ľubomírom Mazákom je pre nás kľúčová. Jeho schopnosť pochopiť naše myšlienky a dotvoriť ich do konečnej podoby je neoceniteľná," uviedol Denis Kolek.

Členovia kapely Dany Moment sa tešia na ohlasy ich fanúšikov a dúfajú, že singel "Idem Autom" bude ďalším úspechom v ich hudobnej kariére.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Dany Moment
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies