Ukrajinského námorníka zatkli za potopenie jachty, ktorú vlastní ruský šéf

NETKY.SK • 28 Február 2022, 19:34 • 2 min
Ukrajinského námorníka zatkli za potopenie jachty, ktorú vlastní ruský šéf

Ukrajinský námorník bol zatknutý za pokus potopiť jachtu v hodnote viac ako 5 miliónov libier, ktorú vlastnil ruský obchodník.

slovakia

left justify in out

Námorník Taras Ostapčuk (55) niekoľko rokov pracoval na lodi pre šéfa, ktorý má na starosti výrobu zbraní, ktoré používa ruský prezident Vladimir Putin. Taras vysvetlil na polícii, že sa  „pomstil“  po tom, čo si pozrel správy o ruskom útoku na Ukrajinu. Po tom ako v televízii uvidel raketový útok, ako „útočia na nevinných“ helikoptérou s „výzbrojou vyrobenou spoločnosťou vlastníka lode“ vošla do neho zlosť, zamieril k jachte, ktorá kotvila v Port Adriano.

 

 

Údajne otvoril veľký ventil v strojovni lode a druhý v inom priestore. Hoci proti jeho plánu protestovali ostatní členovia posádky, povedal, že za tento čin ponesie plnú zodpovednosť. Jachta sa čiastočne ponorila, no stále bola priviazaná ku kotvisku, čo spôsobilo len materiálne škody. Keď sa objavila polícia, muž údajne čakal pri člne a povedal: „Môj šéf je zločinec, ktorý predáva zbrane, ktoré zabíjajú ukrajinský ľud. Neľutujem nič, čo som urobil, a urobil by som to znova.“ Udalosti, ktoré sa odohrali (v nedeľu 27. februára), viedli k zatknutiu Tarasa, no sudca ho nakoniec za tento čin oslobodil.

 

img

 

Možno vás zaujme: Prezidentka podporila rozšírenie Európskej únie o Ukrajinu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies