Zaujímavosti z Biblie: Takto sa prvý raz začalo pre veriacich objavovať pomenovanie kresťania

NETKY.SK • 9 September 2022, 13:00 • 2 min
Zaujímavosti z Biblie: Takto sa prvý raz začalo pre veriacich objavovať pomenovanie kresťania

Za dní prvej cirkvi, teda tej, ktorá sa rozmáhala po ukrižovaní a vzkriesení Ježiša, sa nenávisť voči veriacim vystupňovala hádam aj z hodiny na hodinu.

slovakia

left justify in out

 

Začalo sa veliké prenasledovanie, takže mnohí zomierali mučeníckou smrťou a tí, čo ešte ostali nažive, sa síce aj báli, ale aj tak ohlasovali vieru a snažili sa duchovne rásť.

Vtedy ešte pôsobil aj apoštol Peter, všetci známi učeníci sa pohybovali a učili, menili sa a zanechávali stopy v dejinách. Boli i takí, čo sa rozutekali a pred súžením sa rozhodli odísť do iných miest, mimo známeho Izraelského ľudu, ale svoje poslanie nezapreli.

 

Antiochia

 

Tak sa veriaci dostali do Antiochie, v tom čase ovplyvnenej helenistickou érou a vysvetľovali slovo Božie cudzincom, alebo ako ich nazývali, pohanom.

Na prekvapenie a aj potešenie, sa dali síce nie všetci, ale niektorí presvedčiť a priklonili sa k novému učeniu, čo narobilo poriadny rozruch.

 

Vyslanie

 

Netrvalo dlho a aj v Jeruzaleme, teda v hlavnom centre diania, sa dopočuli, že v Antiochii sa ľudia obracajú k Bohu, čo ich podnietilo konať. Uzniesli sa, že by bolo najlepšie vyslať tam jedného verného a múdreho, jedného, čo je naplno oddaný cirkvi, aby sa staral o nových veriacich a aby práca napredovala čo najviac. Vybrali Barnabáša, muža osvedčeného a ten ihneď poslúchol a zaradoval sa, keď uvidel, že je pravda, čo sa hovorí a v Antiochii prichádza premena.

 

Spolupracovník

 

Barnabáš napokon vyhľadal apoštola Paula, aby s ním spolupracoval, obaja sa na tom mieste usadili a neopustili Antiochiu po celý rok. A tam, práve tam, prvý raz dostali pomenovanie kresťania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies