Lúpež na čerpacej stanici: Páchateľ okradol a napadol technika, a teraz mu hrozí 8 rokov väzenia

NETKY.SK • 28 November 2023, 11:15 • 2 min
Lúpež na čerpacej stanici: Páchateľ okradol a napadol technika, a teraz mu hrozí 8 rokov väzenia

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Po konflikte ohľadom nezaplatenej sumy za diagnostiku vstrekovačov na čerpacej stanici v Bánovciach nad Bebravou, 49-ročný muž fyzicky napadol a okradol 55-ročného technika. Polícia ho rýchlo zadržala a obvinila z lúpeže, za čo mu hrozí trest od 3 do 8 rokov väzenia.

slovakia

left justify in out

Polícia vyšetruje trestný čin lúpeže, ktorá sa stala na parkovisku čerpacej stanice v Bánovciach nad Bebravou. Podľa doposiaľ zisteného, páchateľ sa s poškodeným stretol po predchádzajúcej telefonickej dohode. Poškodený pre neho vykonal diagnostiku 12 ks vstrekovačov do motorových vozidiel, za ktoré mu mala byť uhradená suma vo výške 180 EUR. Tieto vstrekovače doniesol na dohodnuté miesto uložené v krabici. 

 

Páchateľ však požadovanú sumu poškodenému nechcel zaplatiť. Začal mu vulgárne nadávať a vyhrážať sa fyzickým násilím, ak mu krabicu dobrovoľne neodovzdá. Potom ako si poškodený vzal krabicu so vstrekovačmi do ľavej ruky ho páchateľ fyzicky napadol. Udrel ho päsťou do tváre, čím zasiahol dioptrické okuliare, ktoré spadli na zem a rozbili sa.


Následne chytil poškodeného za pravú ruku, ktorú mu vykrútil v oblasti zápästia a zmocnil sa krabice. Nasadol do svojho vozidla, pričom potom ako chcel z miesta odísť sa mu poškodený postavil do cesty, aby mu zabránil v odjazde. Muž nasmeroval svoje vozidlo voči telu poškodeného. Tomu sa podarilo odskočiť avšak zachytilo ho spätné zrkadlo vozidla.


55-ročnému poškodenému bola útokom spôsobená odrenina a opuch v oblasti tváre a zlomenina pravej ruky v oblasti zápästia.


Kriminalisti z Bánoviec nad Bebravou páchateľa skutku v krátkom čase zadržali a umiestnili v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu Lúpeže 49-ročnému muža. Zároveň na neho spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, s ktorým sa súd stotožnil. Obvinenému, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ v Trenčíne, Foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies