VIDEO Leonardo DiCaprio v dokumente varuje: Globálne otepľovanie sa týka každého

NETKY.SK • 2 November 2016, 14:26 • 2 min
VIDEO Leonardo DiCaprio v dokumente varuje: Globálne otepľovanie sa týka každého

NEW YORK – Leonardo DiCaprio je nielen skvelý herec, ale aj ochranca prírody. Bojuje hlavne proti globálnemu otepľovaniu a dokonca o ňom aj natočil dokument, ktorý si môžete pozrieť úplne zadarmo.

slovakia

left justify in out

Dokument má názov Before the Flood (Pred potopou) a natočil ho Leonardo DiCaprio spolu s režisérom Fisherom Stevensom. Film hovorí o globálnom otepľovaní a takisto divákom ponúka pohľad do budúcnosti, ako to bude na Zemi vyzerať, keď budeme pokračovať v jej ničení. Tvorcovia filmu na záver vyzvali všetkých, aby sa podieľali na zmene, ktorá je nevyhnutná pre záchranu.

 

Okrem Leonarda DiCapria sa v tomto dokumente objavili aj ďalšie osobnosti nielen zo šoubiznisu – americký prezident Barack Obama, pápež František, ale aj podnikateľ Elon Musk.

 

„Ľudia musia pochopiť fenomén globálneho otepľovania aj z vedeckého hľadiska,“ povedal DiCaprio na margo vzniku celého dokumentu.

 

„Videl som mnoho dokumentov o globálnom otepľovaní, ale ani jeden z nich nevysvetlil divákom, čo vlastne globálne otepľovanie je a čo pre nás znamená. Mnohým sa preto môže zdať, že sa ich to netýka. Chcel som vytvoriť moderný film o klimatických zmenách. Tejto problematike sa venujem už 15 rokov. Desí ma najmä fakt, že sa tieto veci dejú ešte predtým, ako o nich informujú vedci,“ povedal Leonardo DiCaprio pred premiérou dokumentu.

 

Dokument Before the Flood mal premiéru 30.októbra na stanici National Geographic. Zadarmo si ho môžete pozrieť aj na YouTube.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies