Najstrašidelnejší dom v USA: Za to, že ním prejdete, získate 20 000 dolárov, ale pravdepodobne sa vám to nepodarí

NETKY.SK • 26 Február 2022, 07:00 • 2 min
Najstrašidelnejší dom v USA: Za to, že ním prejdete, získate 20 000 dolárov, ale pravdepodobne sa vám to nepodarí

McKamey Manor je najstrašidelnejší dom, ktorý vyvolal v minulosti už mnoho kontroverzie. Jeho autor aktuálne predstavuje vylepšenú verziu, ktorú vraj zvládnu len tí najodolnejší.

slovakia

left justify in out

Desolation, v slovenskom preklade zničenie, tak pomenoval tvorca “najstrašidelnejšieho domu na svete” Russ McKamey prehliadku, na ktorú láka najväčších odvážlivcov. Odmena za prekonanie až desaťhodinového utrpenia je 20 000 dolárov. Ako ale McKamey sebavedome prehlasuje, nikto ich nezíska.  

 

„Dobre ma počúvajte: Nedostanete ani cent! Sídlo vás najprv požuje, potom vypľuje, to vám sľubujem! Nikto tam nevydrží desať hodín. Každého z účastníkov čaká mentálna a fyzická výzva, ktorá ich privedenie až na hranicu zrútenia. To môže byť veľmi agresívny zážitok,” varuje McKamey. Pre prerušenie prehliadky stačí povedať bezpečnostnú frázu, ktorá pobyt v dome ukončí.  

 

img

 

Podmienkou účasti je minimálny vek 21 rokov a potvrdenie od lekára. Pred vstupom do atrakcie musí každý z účastníkov podpísať taktiež štyridsaťstranovú zmluvu, v ktorej sa účastník zrieka svojich práv a mimo iné súhlasí s tým, že môže utrpieť duševnú alebo fyzickú ujmu.

 

McKamey napriek tomu tvrdí, že návštevníkom nič skutočne nehrozí a že všetky traumy sa odohrávajú predovšetkým v ich hlave. Celá prehliadka je z tohto dôvodu natáčaná na kameru. „Boli by ste prekvapení, koľko ľudí sa v minulosti sťažovalo, že sa im vo vnútri niečo skutočne stalo. Keď sa však idú sťažovať autoritám, musím mať dôkazy, aby som im ukázal, čo sa tam naozaj stalo. Už ma to zachránilo asi tisíckrát.” 

 

img

 
Herci v dome majú povolené prísť s účastníkmi do fyzického kontaktu, no za žiadnych okolností a žiadnym spôsobom im to nemôžu vrátiť späť. Návštevníci môžu kedykoľvek odísť po vyslovení frázy – „You really don’t want to do this,” v slovenskom preklade „Naozaj to nechcete spraviť.“ 

 

Práve zverejnené videá na YouTube sú tŕňom v očiach mnohým ľuďom. Američania ho označujú za psychopata a obviňujú ho z toho, že návštevníkov sídla nestraší, iba ich legálne mučí. Zaujímavou skutočnosťou je, že zatiaľ čo majiteľ dal za prevádzku sídla údajne milióny, záujemcovia platia iba žrádlom pre psy.  

 

img


„To, že to niekto chce podstúpiť, neznamená, že by to malo byť aj povolené. Skutočnosť, že Russ a jeho rodina vedia, že druhým ubližujú a spôsobujú im dlhodobé traumy, ale im je to fuk, je naozaj zvrátené,” stálo napríklad v jednom komentári.  

 

McKamey si však odhodlane stojí za tým, že so svojím tímom nič zlé nerobí. Sám sa dokonca označuje za veľmi normálneho jedinca.

 

„Som veľmi puritánsky a konzervatívny, ale vediem šialený strašidelný dom, o ktorom si ľudia myslia, že je to mučiareň, sídlo fetišu. Nie je to pravda, ale ostatní tomu veria na základe mojich filmov. Je to mentálna hra ,niečo na spôsob hypnózy. Môžem vás položiť do detského bazéna a povedať vám, že je v ňom veľký biely žralok, a vy tomu skutočne uveríte.”  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies