Napätie vo svete rastie, Severná Kórea odpálila riadené strely

NETKY.SK • 17 August 2022, 09:39 • 2 min
Napätie vo svete rastie, Severná Kórea odpálila riadené strely

SOUL/PCHJONGJANG - Severná Kórea v stredu skúšobne odpálila dve riadené strely, oznámilo juhokórejské ministerstvo obrany. TASR správu prevzala z agentúr AFP a Jonhap.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerstva obrany došlo k odpáleniu striel v skorých ranných hodinách miestneho času zo severokórejskej provincie Južný Pjongan. Riadené strely dopadli do Žltého mora. Rezort obrany v Soule spresnil, že americkí a juhokórejskí vojenskí predstavitelia zisťujú ďalšie podrobnosti, ako je napríklad dĺžka letu oboch striel.

 

img

 

Podľa agentúry Jonhap išlo o prvý test riadených striel uskutočnený KĽDR od januára tohto roka. Došlo k nemu deň po tom, čo armády Južnej Kórei a USA začali prípravné manévre, po ktorých bude nasledovať ich spoločné cvičenie s názvom Ulchi Freedom Shield (UFS).

 

Severná Kórea má na základe rezolúcií Bezpečnostnej rady OSN zakázané odpaľovať balistické strely, riadených striel sa to však netýka, pripomína Jonhap.

 

img


Skúška sa tiež konala v deň, keď juhokórejský prezident Jun Sok-jol usporiadal tlačovú konferenciu pri príležitosti 100 dní, ktoré uplynuli od jeho nástupu do úradu. Okrem iného na nej oznámil podrobnosti o svojej iniciatíve, ktorej cieľom je pomôcť ekonomike KĽDR, ak Pchjongjang podnikne kroky k denuklearizácii.

Z domova: Remišová: „Takto sa kradlo za Smeru, takto sa pracuje za nás."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies