VIDEO Druhý let do vesmíru spoločnosti SpaceX skončil opäť fiaskom

NETKY.SK • 3 Február 2021, 10:59 • 2 min
VIDEO Druhý let do vesmíru spoločnosti SpaceX skončil opäť fiaskom

MYS CANAVERAL/FLORIDA - Mal to byť zlomový okamih nielen pre spoločnosť ale pre celé ľudstvo. Dopadlo to však najhoršie ako mohlo. Druhý let do vesmíru v podaní Starshipu, rakety navrhnutej spoločnosťou Elona Muska SpaceX, skončil oveľa desivejšie, ako si každý pripúšťal.

slovakia

left justify in out

Spočiatku to vyzeralo dobre 

SpaceX uviedla na svetlo sveta svoj najnovší výtvor Starship len 2 mesiace, po explózii prvého testu. Raketa z nehrdzavejúcej ocele najprv dosiahla požadovanú výšku 10 km od povrchu Zeme, i keď to bolo o niečo menej ako pri poslednom teste. Potom sa však raketa naklonila a začala klesať v zlom uhle. Nestihla sa už vyrovnaťtvrdo narazila do zeme.

 

 

"Na pristátí musíme ešte pracovať. Pripomíname, že toto bol len skúšobný let," vyjadril sa pre ABC News štartový dispečer John Insprucker.

 

Cesta na vesmírne telesá

Tieto testy sú len predzvesťou niečoho veľkého. Elon Musk totiž túži vyrobiť vesmírnu loď na prepravu bežných ľudí buď na Mesiac, alebo Mars. Dokonca už aj vybral meno tejto rakete. Bude sa volať Super Heavy (Super Ťazká).

 

img

 

Problém bol uz pred týždňom 

Spoločnosť sa pokúsila o vypustenie rakety už minulý týždeň, avšak jej plán sa nestretol s pochopením  Federálneho úradu pre letectvo. SapceX údajne nedodržala bezpečnostne predpisy ešte zo začiatku decembra 2020.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies