V súvislosti s tragickou zrážkou vlakov v Grécku zadržali železničného inšpektora

NETKY.SK • 31 Marec 2023, 9:0 • 2 min
V súvislosti s tragickou zrážkou vlakov v Grécku zadržali železničného inšpektora

ATÉNY - Gréckeho železničného inšpektora zadržali v piatok tamojšie úrady v spojitosti s februárovou tragickou zrážkou dvoch vlakov, ktorá si vyžiadala 57 obetí na životoch.

slovakia

left justify in out

Zadržaný inšpektor železničnej stanice čelí obvineniam z "narušenia bezpečnosti dopravy", ktoré zapríčinilo početné úmrtia, uviedol grécky súd. Úrady už bezprostredne po katastrofálnej nehode z 28. februára zadržali prednostu stanice v meste Larisa, ktorého obžalovali z rovnakých trestných činov. Obvinení boli aj traja ďalší predstavitelia železníc, pričom im hrozí doživotné väzenie. Vlaková nehoda, pri ktorej zahynulo 57 ľudí a 85 utrpelo zranenia, sa odohrala približne na polceste medzi Aténami a Solúnom.

 

Po čelnej zrážke nákladného a osobného vlaku sa vykoľajilo niekoľko vozňov. Medzi cestujúcimi bolo množstvo študentov vracajúcich sa do škôl po predĺženom víkende. Krátko po nehode podal demisiu grécky minister dopravy Kostas Karamanlis. Najtragickejšia vlaková nehoda v histórii Grécka vyvolala v krajine aj masové demonštrácie. Protestujúci žiadali odstúpenie premiéra Kyriakosa Mitsotakisa, keďže podľa nich vláda dlhé roky zanedbávala železničnú dopravu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona