VIDEO Hanba v priamom prenose: Kandidát na prezidenta USA nevedel, čo je Aleppo

NETKY.SK • 9 September 2016, 10:47 • 2 min
VIDEO Hanba v priamom prenose: Kandidát na prezidenta USA nevedel, čo je Aleppo

WASHINGTON - Americký prezidentský kandidát za Libertariánsku stranu (LP) Gary Johnson sa dostal do nepríjemnej situácie, keď v dnešnej televíznej politickej diskusii na stanici MSNBC zareagoval na otázku týkajúcu sa jedného z hlavných ohnísk občianskej vojny v Sýrii slovami: "Čo je Aleppo?"

slovakia

left justify in out

"Ak by vás zvolili, ako by ste riešili situáciu v Aleppe?" spýtal sa prezidentského kandidáta moderátor relácie. "V Aleppe? Čo je Aleppo?" odpovedal Johnson. Moderátor sa politika následne opýtal, či žartuje, a vysvetlil mu, že Aleppo je mesto v Sýrii a ide o epicentrum utečeneckej krízy, informovala agentúra Reuters.

 

Nepríjemná slovná výmena prišla deň po tom, ako sa hlavní prezidentskí kandidáti Hillary Clintonová a Donald Trump vyjadrili v diskusii k otázkam národnej bezpečnosti a obrany. Johnson, bývalý republikánsky guvernér štátu Nové Mexiko, neskôr vysvetlil, že slovo Aleppo považoval v danej chvíli za akronym, a svoju chybu označil za ľudskú.

Záznam diskusie sa krátko nato na internete stretol s posmechom. "Viem vymenovať všetky mestá v Sýrii? Nie. Mal som rozpoznať Aleppo? Áno. Chápem jeho dôležitosť? Áno," uviedol na margo svojho faux pas Johnson.

 

 

Libertariánska strana presadzuje občianske slobody a agendu minimálnej vládnej aktivity. Johnson vo svojej kampani sľubuje zníženie výdavkov, orientáciu na konzervatívnu rozpočtovú politiku a legalizáciu marihuany. Podľa najnovších prieskumov verejnej mienky má podporu 8,6 percenta amerického obyvateľstva.

 

V prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať 8. novembra, budú súperiť o post šéfa Bieleho domu demokratka Hillary Clintonová, republikán Donald Trump, libertarián Gary Johnson a Jill Steinová zo Strany zelených (GP).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies