VIDEO Chlapec má srdce mimo hrudný kôš: Zázračne prežil už 18 rokov!

NETKY.SK • 27 Október 2015, 11:58 • 2 min
VIDEO Chlapec má srdce mimo hrudný kôš: Zázračne prežil už 18 rokov!

NAÍ DILLÍ - Ind Arpit Gohil sa narodil s vrodenou vadou. Jeho srdce je mimo hrudný kôš, čo je úplne zázrak, že je ešte nažive.

slovakia

left justify in out

Touto vadou trpí iba osem detí z milióna. Väčšinou všetky sa narodia mŕtve, alebo zomrú behom prvých troch rokov. Malý Ind je ale veľkou výnimkou. S touto vadou žije už neuveriteľných 18 rokov! Jeho srdce chráni iba tenká vrstva kože. „Nemám žiadne problémy, už som si na to zvykol“, povedal Arpit pre Daily Bhaskar. „Môžem robiť všetko ako normálny chlapec. Pracujem na farme, môžem rýľovať, jazdiť na traktore, bez problémov jazdím na bicykli“, pokračuje v rozhovore.

 

 

Podľa doktorov je Arpit veľmi zraniteľný. Musí dávať veľký pozor, aby nespadol, alebo aby neochorel. Každá choroba môže byť pre neho veľmi nebezpečná.

 

Srdcová porucha ectopia cordis je výnimočným prípadom Cantrellovej pentalogie, ktorá spôsobuje, že deti sa narodia s orgánmi mimo určené miesto. Deväťdesiat percent sa narodí mŕtvych, alebo prežijú iba pár dní. Je na svete pár výnimiek, ktoré sa dožili 12 rokov. Indický chlapec Arpit Gohil je preto žijúci zázrak!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies