VIDEO Arnold Schwarzenegger si zahral na organe v passauskom dóme

NETKY.SK • 21 September 2017, 07:17 • 2 min
VIDEO Arnold Schwarzenegger si zahral na organe v passauskom dóme

PASSAU - Americký filmový herec a politik rakúskeho pôvodu Arnold Schwarzenegger v stredu navštívil Dóm sv. Štefana v bavorskom meste Passau, kde sa zúčastnil na organovom koncerte a následne si na tamojšom organe aj sám zahral.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov si tak splnil celoživotný sen.

 

Bývalý guvernér amerického štátu Kalifornia, ktorý sa predtým preslávil stvárnením filmovej postavy Terminátora, po skončení koncertu zahral na obrovskom dómskom organe niekoľko taktov, čo zachytáva videozáznam zverejnený na internete.

 

Chrám tvoriaci dominantu mesta Passau údajne Schwarzenegger navštívil neočakávane, len s malou skupinou priateľov a jedným ochrankárom. V sakristii ho pozdravil dómsky prepošt Michael Bär, ktorý mu vyjadril vďaku za to, že sa zasadzuje za ochranu životného prostredia.

 

"Už 70 rokov, od môjho narodenia, si chcem vyskúšať passauský organ," priznal sa Schwarzenegger, ktorého približne minútová hra podľa diecézy "vôbec nebola neharmonická".

 

Organ v passauskom Dóme sv. Štefana má 233 registrov tvorených dokopy 17.974 píšťalami a predstavuje tak jeden z najväčších hudobných nástrojov tohto druhu.

 

Schwarzenegger sa pri tejto príležitosti taktiež vyjadril, že pre neho dôležitá viera v Boha, keďže bez neho "by tu nikto z nás nebol".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies