VIDEO: Angela Merkelová sedela pri hymne, médiá hovoria o problémoch s trasom

NETKY.SK • 12 Júl 2019, 09:07 • 2 min
VIDEO: Angela Merkelová sedela pri hymne, médiá hovoria o problémoch s trasom

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová má zdravotné problémy, pri poslednej oficiálnej návšteve musela počas hymny sedieť.

slovakia

left justify in out

Do Berlína pricestovala na oficiálnu návštevu nová dánska premiérka Mette Frederiksen. Tu ju privítala kancelárka Angela Merkelová. Ako to počas slávnostných ceremónií býva zvykom, hrajú sa hymny oboch zúčastnených strán, teda v tomto prípade išlo a dánsku a nemeckú hymnu. Počas tohto aktu sa má podľa protokolu stáť.

 

img

 

Pre Merkelovú a Frederiksen však boli pripravené stoličky, na ktorých počas hymien obe dámy sedeli. Išlo o veľmi netradičné riešenie, ktoré však súviselo so zdravotným problémom Angely Merkelovej. Za posledný mesiac sa jej totiž trikrát stalo, že sa v podobných situáciách roztriasla. Vždy pritom išlo o prijímanie oficiálnych návštev a následné hranie hymny. Naposledy sa to udialo pri stredajšom prijatí fínskeho premiéra Anttiho Rinneho, a to na rovnakom mieste ako vo štvrtok - pred kancelárkiným sídlom v Berlíne.
 

 

Prvú z týchto nepríjemných udalostí nemecká kancelárka okomentovala slovami, že bola dehydrovaná a po tom, ako sa napila, sa vraj opäť cítila dobre. Keď sa to stalo druhý a tretíkrát uviedla, že je to podmienené psychologickým dopadom prvej takejto epizódy. "Budem s tým musieť nejaký čas žiť," dodala.

 

Zaujímavosťou je, že k spomínaným incidentom došlo vždy v presne rovnakých situáciách, ktoré sa odohrali pod holým nebom. Príznaky sa stratili v momente, keď sa Merkelová začala po dlhšej dobe mlčania opäť hýbať. K trasu však nikdy nedošlo pri prejavoch v parlamente či na tlačových konferenciách, ktoré absolvovala tiež postojačky.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies