Najvyšší súd zamietol sťažnosť Dušana Kováčika

NETKY.SK • 23 Júl 2021, 07:20 • 2 min
Najvyšší súd zamietol sťažnosť Dušana Kováčika

BRATISLAVA - Sťažnosť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika senát 5T Najvyšší súd Slovenskej republiky zamietol a označil ju za nedôvodnú na štvrtkovom neverejnom zasadnutí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Alexandra Važanová. Ide o sťažnosť proti uzneseniu Špecializovaného trestného sudu z 15. júla, ktorý zamietol žiadosť obžalovaného o prepustenie z väzby na slobodu. Väzba Dušana Kováčika nebola nahradená s tým, že u obžalovaného podľa súdu pretrváva existencia dôvodov kolúznej a preventívnej väzby.

 

Súvisiaci článok: Väzba pre Dušana K. ostáva naďalej v platnosti, podľa obvineného je to trest pre celú rodinu

 

Sudkyňa Pamela Záleská 15. júla zamietla aj návrh obžalovaného na zloženie peňažnej záruky 70 000 eur a jeho písomný sľub. Dušan Kováčik čelí súdnemu procesu pre viaceré skutky a vo väzbe je od októbra 2020 z dôvodu hrozby ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies