Južnú časť Kalifornie zasiahlo ďalšie hrozivé zemetrasenie

NETKY.SK • 6 Júl 2019, 10:12 • 2 min
Južnú časť Kalifornie zasiahlo ďalšie hrozivé zemetrasenie

LOS ANGELES - Zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zasiahlo v piatok južnú časť amerického štátu Kalifornia.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na Geologickú službu Spojených štátov (USGS). Záchvevy boli zaznamenané o 20.19 h miestneho času (5.19 h SELČ v sobotu).

 

Ide už o druhé silné zemetrasenie v Kalifornii za uplynulé dva dni. Otrasy povrchu s magnitúdou 6,4 zasiahli vo štvrtok ráno miestneho času rozsiahlu oblasť na juhu štátu. Otrasy nespôsobili väčšie materiálne škody ani zranenia. Obe zemetrasenia patria v danej oblasti k najsilnejším za uplynulé dve desaťročia.

 

USGS tvrdí, že štvrtkové záchvevy boli "predohrou" piatkového zemetrasenia. Ohnisko (hypocentrum) piatkového zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke 0,9 kilometra pod povrchom zeme a v blízkosti mesta Ridgecrest. Štvrtkové zemetrasenie zničilo niekoľko domov.

 

Denník The Guardian dopĺňa, že najnovšie otrasy boli cítiť až v centre Los Angeles, vzdialenom 202 kilometrov severne, a v Mexiku. Úrady v postihnutej oblasti oznámili, že domy utrpeli praskliny, došlo k výpadku elektrickej energie a jedna osoba sa ľahšie zranila.

 

Kalifornia je najľudnatejším americkým štátom, zemetrasenia však zasiahli práve jej riedko obývanú oblasť ležiacu v Mohavskej púšti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona