Victoria Beckham sa stala britskou podnikateľkou roka!

NETKY.SK • 27 Október 2014, 17:38 • 2 min
Victoria Beckham sa stala britskou podnikateľkou roka!

LONDÝN - Anglická módna návrhárka, modelka a speváčka Victoria Beckham je britskou podnikateľkou roka podľa mesačníka Management Today.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročná rodáčka z mesta Harlow sa o prvenstvo zaslúžila vďaka aktivitám vo svete módy. Bývalá členka už nefungujúcej skupiny Spice Girls zaznamenala za ostatný rok obrat 30 miliónov libier (v prepočte približne 38,1 milióna eur), čo predstavuje 2 900-percentný nárast za posledných päť rokov. Za rovnaké obdobie vzrástol aj počet jej zamestnancov z troch na sto. Beckham založila v roku 2008 eponymnú módnu značku. O tri roky neskôr získala British Fashion Award pre najlepšiu dizajnérsku značku. Tento rok v septembri otvorila v Londýne svoj prvý obchod.

 

Victoria Beckham sa preslávila vďaka dievčenskej skupine Spice Girls, s ktorou vydala albumy Spice (1996), Spiceworld (1997) či Forever (2000). V roku 2001 uviedla na trh zatiaľ jediný sólový eponymný album, ktorý sa dostal v UK Charte na 10. miesto. Je tiež autorkou dvoch kníh. V roku 1999 sa po dvojročnom vzťahu zosobášila s bývalým futbalistom Davidom Beckhamom. V tom istom roku sa im narodil najstarší syn Brooklyn, po ktorom nasledovali v roku 2002 Romeo a v roku 2005 Cruz. V júli 2011 sa ich rodina rozrástla o dcéru Harper. 

 

Top 10 britských podnikateľov či podnikateliek podľa Management Today: 

1. Victoria Beckham 
2. Amit a Meeta Patel 
3. Mahmud Kamani 
4. Julian Dunkerton 
5. Roy MacGregor 
6. Denise Coates 
7. John Roberts 
8. Peter Kelly 
9. Philip Doye 
10. Jonathan Ruffer 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies