Rodina je prioritou hnutia OĽaNO, vyhlásilo počas dnešného Dňa rodiny

NETKY.SK • 15 Máj 2021, 12:01 • 2 min
Rodina je prioritou hnutia OĽaNO, vyhlásilo počas dnešného Dňa rodiny

BRATISLAVA - Pri príležitosti Medzinárodného dňa rodiny predstavitelia hnutia OĽANO vyhlásili, že podpora rodiny je a vždy bola ich prioritou.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál topky.sk, ktorý sa odvoláva na tlačovú správu z tlačového oddelenia hnutia Obyčajných ľudí. O tom, že rodina je priorita svedčia aj kroky súčasného premiéra Eduarda Hegera, ale aj mnohé témy, ktoré na ich podporu otvoril minister financií Igor Matovič.

 

Prorodinná politika

Poslanec z OĽaNO Peter Kremský, ktorý sa venuje prorodinnej politike oceňuje, že sa hnutiu podarilo v spolupráci s koaličnými partnermi presadiť viacero dobrých opatrení, ktoré rodinám prinášajú lepšiu perspektívu. 

 

"Naším cieľom je zlepšiť ich finančnú stabilitu, dostupnosť bývania, ale aj škôlok a ďalších služieb, aby sa rodiny nebáli rásť a mať deti," zdôraznil Kremský.

 

Poslankyňa Anna Anndrejuvovová je toho názoru, že káždá rodina na Slovensku si zaslúži podporu a ocenenie. "A to nielen materiálne a finančné, ale aj spoločensky v medziľudských vzťahoch, pretože fungujúca rodina je naša budúcnosť," uviedla. 

 

Hnutie presadilo viacero príspevkov

OĽANO pripomenulo, že nedávno schválili jednorazový príspevok 333 eur pre všetky deti z rodín, tak ako to navrhla strana Hlas-SD.

 

Zároveň sa im podarilo presadiť tehotenský príspevok vo výške viac ako 200 eur pre každú budúcu mamičku, ktorý je jej vyplácaný od štvrtého mesiaca tehotenstva.

 

Majú za to, že zjednodušili poskytovanie dotácií na bývanie a už čoskoro by chceli zvýšiť jednorazový finančný príspevok pre náhradných rodičov z 540 na 830 eur.

 

Plánujú toho urobiť omnoho viac

Daňový bonus pre pracujúcich rodičov na dieťa vo veku od šiestich do 15 rokov sa podľa OĽANO od júla zvýši na 1,7-násobku a od 1. januára 2022 na 1,85-násobku doterajšieho daňového zvýhodnenia

 

OĽANO poznamenalo, že premiér s ministrom financií presadili vyplatenie troch miliónov eur z rezervy premiéra pre týrané matky s deťmi. 

 

"V ďalších rokoch toho plánujeme spraviť oveľa viac. Ale symbolický odkaz tohto dňa pre nás znie: rodina je tam, kde sa život začína a láska sa nikdy nekončí," dodal Kremský.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies