Nad oblasť možného pádu malého lietadla vyslali pátrať vrtuľníky

NETKY.SK • 19 Máj 2023, 15:30 • 2 min
Nad oblasť možného pádu malého lietadla vyslali pátrať vrtuľníky

ORAVSKÁ LESNÁ - Nad oblasť možného pádu malého lietadla na Orave vyslali pátrať vrtuľník Letky ministerstva vnútra a vojenský vrtuľník z Prešova.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to v piatok popoludní žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. Dodala, že do hľadania je zapojené aj lietadlo poľskej polície. Po zmiznutom malom lietadle pátrajú od štvrtkového (18. 5.) večera. Mal ho riadiť profesionálny maďarský pilot, ktorý štartoval v Topoľčanoch a smeroval do Bialsko Bialej v Poľsku. Približne o 18.30 h mali svedkovia počuť lietadlo v okolí Zázrivej.

 

Z radarov sa stratilo zhruba o 18.45 h nad Oravskou Lesnou. Pilot mal vyslať aj tzv. SOS signál. Lietadlo s pilotom hľadajú ľudia z Oravského záchranného systému, dobrovoľní hasiči, polícia, Horská záchranná služba či Záchranný systém Slovensko. Pomáha tiež poľská strana - polícia, armáda a regionálna skupina dobrovoľnej horskej záchrannej služby GOPR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies