Red Bull Racing priblížil vo famóznom videu najznámejšie miesta Slovenska a Čiech

NETKY.SK • 17 Jún 2021, 16:38 • 2 min
Red Bull Racing priblížil vo famóznom videu najznámejšie miesta Slovenska a Čiech

Kráľovná motoršportu síce nejazdí každoročne v rámci sezóny na okruhu v Česku alebo na Slovensku, no len pred pár mesiacmi sa tu zrazu objavila jedna z popredných stajní F1.

slovakia

left justify in out

Spočiatku nikto nič nevedel. Bolo len ohlásené, že tím Red Bull Racing bude natáčať na niekoľkých miestach v Bratislave. V hlavnom meste Slovenska sa to totiž celé začalo. Na Bratislavskom hrade vtedy nechýbal ani slovenský komentátor závodov F1 Števo Eisele.

 

 

Okrem hradu sa Red Bull s majstrovským vozom z roku 2011, šampiónom sa stal vtedy Sebastian Vettel, objavil aj v uliciach Bratislavy.

 

VIDEO: Formula RB7 sa premávala priamo na Bratislavskom hrade

 

To však ani zďaleka nebolo všetko. Ďalšie zastávky stajne boli hlásené aj na východe našej krajiny. 

 

Zo Slovenska sa potom jeden z najlepších tímov súčasnej formuly 1 pobral k naším susedom do Čiech. Video s názvom "From Castle to Castle" (Od Hradu k Hradu) začína práve v Prahe na Hradčanoch, model RB7 sa cez Karlov most dostane priamo do centra a po pár "donnutoch" okolo sochy Franza Kaffku zamieri na Moravu.

 

img

 

Po predstavení zámkov a obrovských viničných sadov sa video presúva na Slovensko. 

 

Začína sa hneď z ostra na popradskom letisku, kde v pozadí vidieť nádhernú panorámu Tatier. V monoposte F1 sa mal podľa filmu nachádzať známy pilot David Coluthard, fanúšikovia už od začiatku určite spoznali jeho typickú prilbu odetú do škótskej vlajky, ktorú používal aj ako pilot F1. 

 

img

 

Zrazu sa však nad ním objavilo športové lietadlo. V ňom sedel Martin Šonka, český akrobatický a bývalý bojový pilot vzdušných sil AČR, vicemajster sveta, majster Európy a Českej republiky v akrobatickom lietaní. V roku 2018 sa stal víťazom série medzinárodných závodov Red Bull Air Race.

 

"Skvelé na tomto filme je, že je všetko skutočné. Jazdiť s lietadlom nad hlavou, ktoré je od teba vzdialené len pár metrov, a navyše obrátené naopak, je niečo naozaj výnimočné. Takúto príležitosť dostaneš iba raz za život," vyjadril sa po natáčaní David Coulthard.

 

img

 

Spod Tatier sa pokračovalo v hlavnom meste Slovenska, v Bratislave. Formula sa cez mesto hnala až na hrad, popritom predbehla rapera Rytmusa, ktorý hovoril, že je najrýchlejším raperom v Bratislave.

 

 

Ponad Dunaj si to Red Bull zamieril cez Starý most a nakoniec dorazil až k soche Svätopluka pred vstupnú bránu Bratislavského hradu. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies