Slovnaft by mal dostať termín na spracovanie inej ako ruskej ropy

NETKY.SK • 11 Máj 2022, 12:04 • 2 min
Slovnaft by mal dostať termín na spracovanie inej ako ruskej ropy

BRATISLAVA – K hlasom, ktoré v poslednom čase kritizujú rafinériu Slovnaft za vysoké marže pri spracovaní ruskej ropy a vysoké ceny palív, sa pripojila aj mimoparlamentná strana Dobrá voľba a Umiernení exministra zdravotníctva Tomáša Druckera. Rafinéria by mala povinne zverejňovať marže pri predaji benzínu a nafty a zároveň musí firma dostať od vlády termín, dokedy musí byť schopná spracovať inú ako ruskú ropu, uviedla v stredu strana.

slovakia

left justify in out

„Je namieste vykonať voči Slovnaftu mimoriadnu manažérsku operáciu, ktorá umožní štátu kontrolovať procesy vedúce k najrýchlejšiemu ukončeniu závislosti od ruskej ropy," tvrdí Drucker. Ak sa táto operácia vo vopred stanovenom termíne nepodarí, je podľa neho na mieste, aby štát prijal rozhodnutie o vyvlastnení podniku Slovnaft z dôvodu vykonávania aktivít v rozpore s bezpečnostnými záujmami krajiny.

 

img

 

Drucker zdôraznil, že jednostranná závislosť Slovenska od ruskej ropy je škodlivá, a to aj v prípade, keby nebola vojna. V prípade Ruska sa však aj ukazuje, že zneužíva našu a európsku závislosť a ohrozuje slovenské bezpečnostné a hospodárske záujmy.

 

img

 

Maďarským MOL-om vlastnená rafinéria Slovnaft neurobila podľa šéfa Dobrej voľby nič, aby sa závislosti zbavila. Navyše, hoci odoberá lacnejšiu ruskú ropu, na cenách jej produktov sa to neprejavuje. Dokonca prestala zverejňovať marže pri predaji benzínu a nafty, dodal Drucker.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies