Vianočnú pohľadnicu treba poslať najneskôr 20. decembra, aby prišla včas

NETKY.SK • 11 December 2018, 12:12 • 2 min
Vianočnú pohľadnicu treba poslať najneskôr 20. decembra, aby prišla včas

BRATISLAVA - Ľudia, ktorí chcú potešiť svojich blízkych vianočnou pohľadnicou, listom či balíkom, by mali pamätať na ich odoslanie v dostatočnom predstihu, aby ich pošta stihla doručiť ešte pred sviatkami. Posledným dňom pred Vianocami, kedy bude Slovenská pošta doručovať zásielky, je totiž podľa hovorkyne spoločnosti Evy Rovenskej piatok 21. decembra.

slovakia

left justify in out

Posledný termín pre poslanie pohľadnice či listu v rámci Slovenska, aby bol doručený pred Vianocami, je tak štvrtok 20. decembra 2018. Aj to treba pamätať na to, že v tento deň už treba zásielku poslať prvou triedou, aby bola doručená nasledujúci pracovný deň.

 

img

 

"V prípade, že chce zákazník poslať list alebo pohľadnicu v rámci Slovenska druhou triedou, mal by ju poslať najneskôr v stredu 19. decembra 2018. Zásielka príde adresátovi na druhý pracovný deň po dni podania," doplnila Rovenská.

 

Posielanie listov a pohľadníc do zahraničia pritom podľa hovorkyne trvá dlhšie, preto pošta odporúča odosielať ich vo väčšom predstihu. Pohľadnice a listy poslané do krajín Európskej únie sú spravidla doručené do piatich pracovných dní. Predpokladaný čas doručenia do konkrétneho štátu môžu ľudia nájsť na internetovej stránke Slovenskej pošty.

 

V prípade, že chce človek poslať balík v rámci Slovenska štandardným spôsobom, mal by ho odoslať najneskôr v stredu 19. decembra 2018. "Slovenská pošta odporúča zákazníkom, aby uviedli mobilné číslo adresáta zásielky vždy pri posielaní balíkov. Pošta tak môže adresáta vopred informovať o doručení zásielky a zároveň môže kuriér ľahšie kontaktovať adresáta," vysvetlila hovorkyňa.

 

V prípade Slovenskej pošty je predvianočné obdobie už tradične najsilnejším obdobím roka, počas ktorého rastie záujem o zasielanie pohľadníc, listov či balíkov a preto nie je žiadnym prekvapením, že Slovenská pošta príjme denne v predvianočnom období priemerne 1,1 milióna zásielok. 

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies